Erdoğan: Aramıza kara kediler girmiş olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova dönüşü konuştu. Rusya ile ilişkileri değerlendiren Erdoğan, "Aramıza kara kediler girmiş olabilir." dedi. Cumhurbaşkanı, Suriye ve Rusya ile yaşanan gerilimin "tatlıya bağlandığını" ifade etti. Erdoğan gazetecilerle sohbetinde bir kez daha "15 Temmuz" vurgusu yaptı; "İdlib’de farklı bir olay sahnelenmeye çalışılıyor, olay Rusya ile Türkiye arasındaki olay değil" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Rusya ile ilişkilerin çok boyutlu olduğunu söyledi, iki ülke arasına kara kedinin girdiğini ifade etti, "Konu tatlıya bağlandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Edoğan Rusya ile ilişkileri değerlendirdi.

Bir gazeteci Erdoğan'a "Rusya ile ilişkilerimiz 5 yıldır gayet iyi gidiyordu. Ne oldu da Putin tavır değiştirdi?" diye sordu. Yanıtı "kara kedi girmiş olabilir" oldu.

"İsrail olabilir mi?" sorusu üzerine ise Erdoğan, "Yok. O kadar zayıf değil." yanıtını verdi.

Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz" vurgusunu da bir kez daha tekrar etti.

Gündeme S-400'ler de geldi. Rus hava savunma sistemleri nisandan itibaren faal hale gelecek.

Ve mülteciler konusu... "Yunanistan’ın yaklaşımı çok gaddar" ifadelerini kullandı Erdoğan. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un zirve önerisine verdiği yanıtı anlattı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Rusya'nın garantör devlet olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz Gündem Yaşam süresi kadınlarda 81,0 yıl, erkeklerde 75,6 yıl oldu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye, S-400 ve Libya açıklaması Gündem BM'den Yunanistan açıklaması: Uluslararası hukuka göre hiçbir yasal dayanağı yok Gündem