Soykırım tezine Lahey darbesi

Uluslararası Adalet Divanı LAHEY, AİHM Büyük Dairesi'ndeki Perinçek-İsviçre davasına emsal teşkil edecek bir karara imza attı

Abone ol

Mahkeme, Hırvatistan’ın, 1999 yılında Yugoslavya Federal Cumhuriyeti aleyhine "soykırım sözleşmesini ihlal ettiği" gerekçesiyle açıtığı davayı karara bağladı. Kararda, "Tehcir soykırım değildir" ve "Soykırım sözleşmesi geriye dönük işlemez" ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Adalet Divanı, Ermeni soykırımı yalanına karşı yürütülen mücadelede emsal teşkil edecebilecek kritik bir karara imza attı. Mahkeme, 1999 yılında aynı suçlamalarla Yugoslavya Federal Cumhuriyeti aleyhine açılan davanın kararında "Tehcir soykırım değildir" ifadelerine yer verdi.

Hırvatistan’ın, 1999 yılında açtığı davada Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'ne "1948 tarihli sokırım sözleşmesini ihlal suçlaması" yöneltti. Davaya Sırbistan'da taraf oldu. Bu kez Sırbistan benzer iddialarla Hırvatistan suçladı. Mahkeme ise kararında Sırbistan'ın da Hırvatistan'ın da soykırım yapmadığını belirtti. Dikkat çekici nokta ise o kararın gerekçesiydi.

Yani karardaki gerekçe Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in AİHM Büyük Daire'de savunduğu tezleri doğruluyor.

LAHEY'in Hırvatistan ve Sırbistan ile ilgili verdiği karar Perinçek-İsviçre davası içinde emsal teşkil edebilecek mahiyette.

ulusalkanal.com.tr

"Üç parti dışında parti yok mu? Vatan Partisi 5. parti olarak Meclis'e girerse kimse şaşırmasın" Gündem YSK'dan önemli seçim uyarısı! Gündem Üç bakan istifa etti! Gündem Emekliler Vatan Partisi'ni ziyaret etti Gündem