Bor işletmeleri satılıyor!

Hükümet, bor fabrikalarını özelleştirilecek kurumlar kapsamına aldı, meslek odaları ve sendikalardan tepki yağdı. 8 örgüt, fabrikaların satılmasını, bor madenlerini özelleştirmenin bir adımı olarak yorumladı. Ortak açıklamada "özelleştirmeye izin vermeyeceğiz" denildi.

Abone ol

Maliye Bakanı Şimşek, önümüzdeki dönem özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı. Bunlar arasında bor fabrikaları da vardı. Sendikalar ve meslek odaları ise duruma tepki gösterdi, özelleştirmeye karşı mücadele edeceklerini açıkladı.

Maliye Bakanı'nı açıklamasına göre, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait Sülfirikasit ve Borikasit fabrikalarının özelleştirilmesine karar verildi. Petrol-İş Sendikası, Türk-Enerji Sen ve TMMOB'a bağlı bir çok meslek odası bu durum karşısında ortak bildiri yayımladı.

8 örgüt, fabrikaların satışını, bor madenlerinin özelleştirilmesi için atılan bir adım olarak yorumladı. Yayımlanan ortak bildiride, "Bor madenlerimizin özelleştirilmesine izin vermeyeceğiz!" denildi.

Dünyadaki bor madeni rezervinin yüzde 70’i Türkiye’de bulunuyor. Bor, savunma sanayiinden temizliğe; ilaçtan inşaata bir çok alanda kullanılıyor.

Bor, tank zırhı, kurşun geçirmez yelek, yanmayı önleyici maddeler, tarımsal alanlar, nükleer uygulamalar, kanser tedavisi gibi çok önemli alanlarda kullanılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Madencinin yüzü güldü Ekonomi Gelir adaletsizliği hızla artıyor Ekonomi İşte milyonlarca insanı bekleyen tehlike Ekonomi Ziraat'e BDDK izni Ekonomi