Yıldırım-3 Ağrı Dağı Operasyonu başladı

Yıldırım-3 Ağrı Dağı Operasyonu başlatıldı. Açıklamayı İçişleri Bakanlığı, yaptı. Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Ağrı-Iğdır-Kars'ta "Yıldırım-3 Ağrı Dağı" Operasyonunun başlatıldığı duyuruldu.

Abone ol

Ağrı, Iğdır, Kars illerinde bin 170 personelin katılımıyla "Yıldırım-3 Ağrı Dağı" operasyonu başlatıldı.

Açıklama İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Operasyonda Bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek hedefleniyor. Operasyonun Ağrı-Iğdır-Kars illerini kapsadığı bildirildi.

Operasyonda, jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden toplam bin 170 personel görev alıyor.

13 Temmuz'da başlatılan Yıldırım operasyonlarında 8 terörist etkisiz hale getirildi. 12 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

Açıklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik Yıldırım operasyonlarının, halkın desteğiyle inançlı ve kararlı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Öte yandan Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde 3 terörist gözaltına alındı.

Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 1 PKK'lı terörist ise etkisiz hale getirildi.Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada," Kahraman Komandolarımızın başarılı operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Bölgede barış ve huzurun devamı için her türlü tedbir alınmaya devam edilecek." ifadesi kullanıldı.

ulusal.com.tr

Azerbaycan'dan Ermenistan'a silah satan Ürdün'e tepki Gündem Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü değerlendirdi: Kılıçdaroğlu'nun PKK ve FETÖ ile iktidar projesi Gündem Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brein'in Kovid-19'a yakalandı Gündem Bakan Karaismailoğlu Rusya ile uçuşlar için tarih verdi Gündem