Peki CHP neredeydi?

Rennan Hoca, günlerdir yanında olan dostlarıyla birlikte yürüdü, karanlığı aydınlatacağı mahkûmiyetini çekeceği cezaevine… Hayatının en gurur dolu günüydü belki de. Laik Cumhuriyetin savunucusu zor gün dostları yanındaydı Rennan Hoca'nın… Ama birde hiç ortada görünmeyenler vardı… Peki ama kimdi o'nlar?

Abone ol

Türkiye'nin Galileo'su Rennan Pekünlü, hayatının en unutulmaz derslerinden birini verdi…

Sloganlardaki gibiydi. Rennan Hoca yalnız değildi…

İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, İzmir Tabip Odası, Ege Öğretim Elemanları Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Dokuz Eylül Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim İş, öğrencileri, sevenleri ve Ulusal Kanal, Laikliğin savunucusu Rennan Hocanın yanındaydı…

Dersin ardından dostlarıyla yemek yedi, cezaevinin kapısına kadar yürüyerek gitti.

Sevenlerinden aldığı güçle onurla girdi karanlığı aydınlatacağı cezaevine.

Rennan Hoca'ya CHP'den destek yoktu. Ne Kılıçdaroğlu, ne kurmayları, ne bölge milletvekilleri ne il, ne de ilçe başkanları oradaydı. Rennan Hocayı akıllarına dahi getirmediler.

Edirne'deydi Kılıçdaroğlu, Meclis başkanı benden özür dilesin demekle meşguldü.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan'ın gündeminde kentsel dönüşüm vardı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök Meclis Genel Kurulundaydı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'da oradaydı ama Rennan hoca akıllarında yoktu.

Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bilim insanlarına verilen aydınlık yasağını değil yayın yasağını eleştirdi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç MYK toplantısı sonrası çıktı kameraların karşısına uzun uzun konuştu. Hocanın 'H'si çıkmadı ağzından.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise Seyit Rıza'nın torunu ile Meclis çatısı altında poz vermeyi tercih etti.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, İzmir Milletvekili Hülya Güven ve Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'de LGBT'lilerle geçtiler kameraların karşısına.

CHP'nin Rennan Hoca'ya hiç destek vermemesine Tüm öğretim elemanları derneği yöneticisi Kayhan Kantarlı'dan da tepki geldi.

ulusalkanal.com.tr

Kaderine terk edildi Gündem Akaryakıt neden düşmüyor? Gündem Yasak tartışılmaya devam ediyor Gündem ''Vadimizi değil kaçak sarayı yıkın'' Gündem