10 bin Suriyeli oy kullanabilir

10 bin Suriyeli’ye Nisan ayına kadar Türk vatandaşlığı verilecek. Vatandaşlık alan Suriyeliler, referandumda da oy kullanabilecek. Suriyelilerin Türk vatandaşı olması için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi. İsimlerin önümüzdeki ay Bakanlar Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

Abone ol

10 bin Suriyeli Türk vatandaşı olarak referandumda oy verecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Temmuz ayındaki bu sözleri sonrasında harekete geçen bakanlık, çalışmaların ilk aşamasını tamamladı. Türk vatandaşlığı verilecek Suriyeliler belirlenme süreci başlandı. Vatandaşlık verilmesi planlanan Suriyeli sayısı ise ilk başta 10 bin kişi.

Bakanlığın talimatla görevlendirdiği valilikler, Türkiye’ye sanayi, bilimsel, teknolojik, ekonomik, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda hizmeti geçeceği düşünülen mültecileri değerlendirmeye aldı. Üniversite mezunları da ön planda tutuldu.

Valilik bünyesindeki ilgili birimler ile MİT ve Emniyet’ten katılımlarla yerel komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlar, “kamu güvenliğini tehdit etmeyen” kişileri belirleyerek Ankara’ya bildirdi. Vatandaşlığa alınacak Suriyeliler hakkında “ulusal güvenlik” incelemesi de yapılacak

Ulusal güvenlik aşamasını geçen Türk vatandaşlığına aday Suriyelilerin dosyalarını içeren kararnameler, önümüzdeki ay içinde son onay makamı olan Bakanlar Kurulu’na gönderilecek.

Bakanlar Kurulu’nun onayından geçecek isimler, Türk vatandaşlığı hakkını kazanmış olacak. Süreç seçmen kütüklerinin oluşturulmasına yetişirse, Türk vatandaşı olan 10 bin Suriyeli Nisan ayında yapılacak olan referandumda da oy kullanabilecek.

ulusalkanal.com.tr

Meteorolojiden İstanbul için kar yağışı uyarısı (31 Ocak Salı İstanbul hava durumu) Gündem 31 Ocak Salı Ordu ve Giresun'da engelli ve hamile kamu personeli izinli mi Gündem Eski Ankara Valiliği personeline FETÖ operasyonu Gündem Bekir Bozdağ'dan FETÖ'cüleri iade etmeyen ülkelere rest Gündem