Atık ithalatına karşı ülkenin öz kaynakları kullanılacak

Türkiye, iç piyasayı canlandırmak için atık ithalatı kotasını yüzde 50’ye düşürdü. Geri kazanım sektörünün ham madde ihtiyacının yarısının da iç piyasadan karşılanması zorunlu tutuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da atık alanında yeni istihdamlar sağlanacağını duyurdu. Kararlar, sokak atığı toplayıcıları tarafından olumlu karşılandı.

Abone ol

Atık ithalatına karşı ülkenin öz kaynakları kullanılacak. Yeni, geri dönüşüm fabrikaları inşa edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa'nın atıklarının ülkeye girişini önlemek ve ithalatı bitirmek için önemli adımlar attı. Buna göre, atık ithalatında kota yüzde 50’ye düşürüldü.

Geri dönüşüm sektörü için ham madde ihtiyacının yarısının da iç piyasadan karşılanması zorunlu hale getirildi. Geri kazanım konusunda alınan yeni kararı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum duyurdu.

Bakan Kurum, sektör için istihdam müjdesi de verdi. Sokak atık toplayıcıları kararları, heyecanla karşıladı.

Sokak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman, ülkenin atık ihtiyacını karşılamak için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını söyledi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Cargill emekçilerinin mücadelesi sürüyor Ekonomi Ankara'da ekmeğe zam Ekonomi Yüzlerce maden işçisi tazminatlarını almak için mücadele ediyor Ekonomi Merkez Bankası: Mayıs ayından bu yana güç kazanmaktadır Ekonomi