Bülent Arınç'tan dikkat çeken açıklamalar

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla Ak Saray ile hükümet arasındaki krizi kamuoyuna yansıtan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, başkanlık sistemi ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Arınç, başkanlık sistemini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediğini belirtti, AKP'nin yeniden iktidar olması durumunda önceliğin yeni anayasa olacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından yardımcısı Bülent Arınç da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Başkanlık sistemi" talebine karşı açıklamalar yaptı.

Son dönemde yaptığı açıklamalarla Ak Saray-hükümet krizini kamuoyuna yansıtan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Newsweek dergisine verdiği röportajda başkanlık sistemi konusunu değerlendirdi. Arınç sistemi Erdoğan'ın istediğini söyledi. Konuşmalarının satır arasında da AKP'nin önceliğinin yeni anayasa olduğunu belirtti.

Arınç, "Cumhurbaşkanımız o sistemi istiyor ve bunu her vesileyle dile getiriyor. Bu yüzden başka yorum yapmaya lüzum yok. Türk kamuoyu bizim için oy verirse ve partimiz daha fazla sandalye elde ederse sözümüzü yerine getireceğiz: Yeni, çağdaş, sivil ve demokratik bir anayasa" ifadesini kullandı.

Arınç, yeni bir anayasa tasarlarken Türkiye için en iyi sistemi araştırdıklarını belirtti. "Yeni anayasada bu konuyla ilgili düzenlemeler yapacağız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP milletvekili adayı istifa etti ama makam aracını bırakmadı Gündem Vatan Partisi Lideri Perinçek'ten polis teşkilatına kutlama mesajı Gündem Çocuk Esirgeme’de "Sızıntı" Gündem Öğrencilere toplam 5 gün tatil! Gündem