Türk heyet Libya’da

Türkiye’nin müdahalesiyle dengelerin değiştiği Libya’da sahada, siyaset de sıcak. Dışişleri Bakanı, Mit Başkanı ve Deniz Kuvvetler Komutanın ardından Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı da Libya’ya gitti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan da Libya’daki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği mesajı geldi.

Abone ol

TürkiyeLibya'daki kararlı duruşunu sürdürüyor. Milli Savuma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Libya’ya gitti.

Türkiye’nin müdahalesi, Libya’daki dengeleri aylar öncesinden değiştirdi. Haziran ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan’ın yaptığı ziyaretlerle Libya'da diplomasi trafiği hız kazandı.

Türkiye’nin Libya’ya deniz üssü kurma çalışmalarının konuşulduğu günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de Trablus’a gitti. Ziyarette güvenlik ve askeri anlaşmalar kapsamında yapılan faaliyetler yerinde incelenecek. Türk heyet için Mitiga Havaalanı'nda askeri tören düzenlendi. Heyet, Libya Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı tarafından karşılandı.

Akar ve Güler, Savunma Güvenlik İşbirliği ve Eğitim Yardım Danışma Komutanlığı'na gitti.

Akar’ın temasları sürerken, İtalya Müttefik Kuvvetler Komutanı da Libya savunma Bakanı ile görüştü.

ulusal.com.tr

Yeni TSK Disiplin Kanunu Meclis'te Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Madımak ve Başbağlar kırımlarının 27. yılında Türk milletine bildiri Gündem Hafter yenildi Fransa UHM ile görüştü Gündem Fransa'nın provokasyon haritası Gündem