Ankara'da çevre katliamına izin çıktı!

Bakanlar Kurulu’nun İmrahor Vadisini Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devreden kararı resmi gazetede yayımlandı. Vadi artık betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya. Uzmanlar, Büyükşehir Belediyesi'nin rant uğruna attığı adımların Ankara’nın çevre yaşamını kirlettiğini söyledi.

Abone ol

Ankara’nın el değmemiş doğal güzelliklerinden İmrahor Vadisi de Belediye tarafından imar rantına açılmak isteniyor. Vadinin yeşilliği yerini griye, yani beton binalara bırakacak.

İmrahor Vadisi Bakanlar Kurulu’nun kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. 5 yıllık inşa süreci beklenen proje ile vadi imara açılacak.

Karar tepki çekti. Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Başkanı Baran Bozoğlu Ankara’nın önemli hava koridorlarından birini daha yitireceği görüşünde.

Bozoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin rant peşinde koştuğunu ve hükümet yapısı değişmeden ne koparabilirse kardır anlayışının olduğunu belirtti.

HABER: CEM BAYAN KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

AKP-CHP koalisyonuna tepki Gündem AKP-CHP koalisyonu açıktan dillendirilmeye başlandı Gündem Asansörler ne kadar güvenli? Gündem Deniz Baykal'dan kritik görüşmeler! Gündem