Antalya'lı Ruslar'dan çağrı

Rusya ile yaşanan uçak krizinin etkilediği bir kesim de Antalya'da yaşayan Rus vatandaşları oldu. Sayıları 11 bini bulan Antalyalı Rusları temsilen Rusya Yurttaşları Dernekleri Koordinasyon Konseyi öncülüğünde "Dostluk Buluşması" düzenlendi. Türk ve Rus halk oyunlarının da sergilendiği etkinlikte siyasetçilere "dostluk köprüsünü koruyun" çağrısı yapıldı.

Abone ol

Türkiye'de faaliyet gösteren Rus dernekleri, Antalya'da dosluk buluşması etkinliği düzenledi.

Türkiye'deki Rusya Yurttaşları Dernekleri Koordinasyon Konseyi, Kemer Turistik Otelciler Birliği, "Türk- Rus Dostluk buluşması" kapsamında bir araya geldi.

Etkinlik iki ülke çoçuklarının, konuklara zeytin dalı uzatması ile başladı. Ardından iki ülkenin Milli Marşları ve kültürel etkinlikleri yer aldı.

Etkinliğe, Antalya Valisi, Kemer Kaymakamı, Türkiye Otelciler Federasyonu, Rusya Antalya Konsolosu ve birçok Rus vatandaşları ve işadamları katıldı.

Etkinlikte konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da 11 bin Rus vatandaşı ikametgah ettiğini söyledi.

Antalya Rus Konsolosu Şivanov Aleksey Vladimiroviç ise konuşmasında, halk diplomasinin önemine değindi.

Türk Rusya Yurttaşları Dernekleri Kordinasyon Konseyi Başkanı, Nadejda Pelit ise, Kriz nedeniyle yıkılan dostukları, tekrardan kurmak için siyasetçilere seslendi.

Konuşmaların ardından etkinlik Türk Rus halk oyunları ile sona erdi.

ulusalkanal.com.tr

Leyla Zana yemin etmeden vekillik yapıyor Gündem CHP ve MHP'nin hedef alındığı komployla ilgili bir istihbarat polisi ve çilingirin ifadesi alındı Gündem Ahmet Davutoğlu: Söz konusu değil! Gündem Şah İsmail, Şii miydi? Gündem