Hatip Dicle: Ergenekon'da ABD'ye hayır diyenler tasfiye edildi

KCK tutuklusu eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının ordunun ulusalcı kesimine yapıldığını söyledi.

Abone ol

2009 yılında tutuklanan ve halen Diyarbakır Cezaevi'nde yatan Hatip Dicle, ulusalcıları anlatırken PKK ve BDP'nin resmi söylemlerinin dışına çıktı. Dicle, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'e konuştu.

“Ergenekon ve Balyoz davalarında kimler tutuklandı? Çetin Paşa, İlker Paşa... Ordunun ulusalcı güçleri tasfiye edildi ama 1990 ile 1999 arasında Kürtleri yakıp yıkan, faili meçhulleri yapanlar ortada yok. İçerideki generallerin hiçbiri yakıp yıkmadı. Çıksınlar tabii ki”

Dicle, 17 Aralık sonrası PKK çevrelerindeki tartışmaları da değerlendirdi.

“17 Aralık sonrası PKK'daki hava şu: Erdoğan gidecek ve savaş başlayacak ama son günlerde Cemil Bayık ve Selahattin Demirtaş "Erdoğan olsa da olmasa da çözüm süreci devam eder" diyorlar. Biz bu sözleri çok önemsedik. Acaba birileri "Bu devlet politikasıdır, değişmez" mesajı mı götürdü PKK'ya? Devletin bir kanadı olabilir. Belki de ulusalcı kanadı. "Erdoğan gittiği anda savaş başlar" diye düşünenlere bir yanıt olarak mesaj mı götürüldü? Yani "Böyle düşünmeyin" denmiş olabilir. Özal öncesinde ve 1996-97'de de bu tür ulusalcı güçler PKK ile temastaydı. Ulusalcı güç dediklerimiz, 1 Mart tezkeresinde ABD ve Batı'ya rağmen "hayır" diyenler. Devletin hep böyle bir kanadı olmuştur”

KCK tutuklusu eski DEP Milletvekili Hatip Dicle,cemaate güvenmediklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Çankaya seçeneksiz kalmadı Gündem "Uzun tutukluluk süresini aşanlar serbest bırakılmalı" Gündem "Yurtseverler çıkana kadar özgür olmayacağız" Gündem Abdullah Gül karşı çıktı Gündem