Yeni Zelanda'da özel anonslar yapılıyor

Yeni Zelanda'daki terör kurbanları Christchurch kentinde anıldı. Camilerin bulunduğı sokaklar çiçeklerle donatıldı. Öte yandan terör saldırısının ardından ülkeye girişlerde özel anonslar yapılıyor. Anonslarda, "Yeni Zelanda'ya hoş geldiniz, dünkü terör saldırısını düşünüyorsanız Yeni Zelanda bu değil." ifadeleri kullanılıyor

Abone ol

Yeni Zelanda'da saldırının düzenlendiği yere çiçekler bırakıldı. Terör kurbanları anıldı.

Terör saldırısının gerçekleştiği Al Noor ve Linwood camilerinde anma töreni yapıldı.

Camilere çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Sokak başlarında çelik yelekli ve silahlı polisler nöbet tuttu.

Christchurch kentindeki iki camiye yapılan terör saldırılarının ardından çok sayıda Yeni Zelandalı, camilerin bulunduğu sokakları çiçeklerle donattı.

Vatandaşlardan biri, "Christchurch neredeyse 10 yılda deprem, yangın gibi birçok trajediye şahit oldu ancak bu, kesinlikle yaşanan en üzücü olaylardan biriydi" dedi.

"Irkçılığa ve teröre karşı kazanacağız", "Yeni Zelanda bu değil" şeklinde barış ve dayanışma mesajları içeren pankartlar taşıyan çok sayıda kişi, duygu dolu anlar yaşadı.

Bir vatandaş, "Terör saldırısı gerçeküstü ve korkunç. Yaşananlar nedeniyle çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Yaralıların bulunduğu hastanelere ve Mülteci Merkezi'ne basın mensuplarının girişine izin verilmiyor.

ÖZEL ANONSLAR YAPILIYOR

Öte yandan terör saldırısının ardından ülkeye girişlerde özel anonslar yapılıyor. Anonslarda, "Yeni Zelanda'ya hoş geldiniz, dünkü terör saldırısını düşünüyorsanız Yeni Zelanda bu değil." ifadeleri kullanılıyor.

ulusal.com.tr

Uçak mühendisi Endonezyalı Yeni Zelanda’daki terör saldırısında öldü Dünya Yeni Zelanda'da camilere saldıran terörist ilk kez görüntülendi Dünya Ölü taklidi yaparak saldırıdan kurtuldu Dünya Almanya'dan Brexit açıklaması Dünya