İşçi Partisi, Türkiye-Suriye ilişkilerini inşa ediyor

Abone ol

İşçi Partisi heyeti, Suriye Arap Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. İP Genel Başkan Yardımcısı ve Em. Tüm General Naci Beştepe’in başkanlık yaptığı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner, İP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Küçük ve Mardin Dekorya Aşireti Reisi Abdülkadir Yıldız’dan oluşan heyet, 30 Kasım 1 Aralık tarihlerinde Şam’da düzenlenen “Uluslararası Terör ve Köktendincilik” konferansına katıldı.

Suriye Vakıflar Bakanı, Adalet Bakanı ve Başbakanı’nın konuşmalarıyla başlayan konferansta ilk konuşma sırası Türkiye adına İşçi Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner’e verildi.

Konferans sırasında Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe de bir konuşma yaptı ve İP heyeti sonuç bildirgesinin oluşturulmasına katıldı.

İP Heyeti ayrıca Devlet Televizyonu Syria TV ve özel televizyon Sama TV’ye demeçler verdi. İki kanal daha sonra heyet üyelerini açıkoturum programlarına da katıldı.

Konferans sonrası oluşturulan ve sonraki toplantıları örgütlemekle görevlendirilen tertip komitesine İşçi Partisi de davet edildi.

ABD Suriye’de yenilmiştir

Konferansa uzun süreden beri ilk defa ABD’den bir heyet katılmıştır. Bu heyet, eski eyalet kongre üyeleri, emekli istihbaratçılardan oluşmaktadır. Heyetin görevi, ABD ile Suriye arasında uzlaşma zemini hazırlamaktır. Heyet üyelerinin bazıları, televizyon programlarında açıkça, Suriye’nin ABD’deki lobisini oluşturmayı önermiştir.

ABD Türkiye’yi Suriye’ye şikayet etmiştir

Konferansta ABD temsilcileri tüm enerjilerini Türkiye’yi şikayet etmeye ayırmıştır. Sonuç bildirgesi öncesinde yaptıkları kısa konuşmada bile tekrar tekrar Türkiye’yi terörden sorumlu tutmuş, kendi ülkelerini hakem konumuna getirmeye çalışmıştır.

ABD Suriye elçiliğini açma hazırlığında

Bu çerçevede ABD’nin Suriye büyükelçiliğini tekrar açması gündeme getirilmiştir. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, büyükelçiliğin ancak Suriye’nin koşulları kabul edildiği zaman açılabileceğini söylemiştir.

Suriye tarafı ABD’ye güvenmiyor

Suriye tarafı, ABD’nin ülkelerini bölme girişiminin farkındadır. Terör örgütleri üzerinden Suriye hükümetine yapılan baskı kesinlikle reddedilmektedir. Amerikan heyetinin Türkiye’yi baş düşman ilan eden sunumları konferansta büyük tepki görmüştür.

Birleştirici güç: İşçi Partisi

İşçi Partisi heyeti, tüm bölgedeki terör sorununun ancak bölge ülkelerinin işbirliğiyle ve dış müdahalenin engellenmesiyle çözüleceğini savunmuştur. İP’nin toprak bütünlüğü ve milli birlik temelinde ortak çalışma önerisi yoğun destek görmüştür.

“Obama Suriye Milleti demez”

İşçi Partisi heyeti, en büyük mezhepçi ve bölücünün ABD olduğunu konuşmalarında vurgulamış, “Obama’dan ‘Suriye Milleti’ kavramını duyamazsınız demiştir. Suriye basını bu ifadeyi manşetlere taşımıştır.

İP heyeti, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’ye karşı herhangi bir harekata dahil olmayacağını hem sunumlarında, hem de medya mensuplarına açıklamıştır.

Çoban yıldızı Orta Doğu ve Batı Asya’da parlamaya başladı

İşçi Partisi heyeti, daha önce gerçekleştirdiği Mısır ziyaretinin Suriye’de de büyük yankı uyandırdığı gerçeğiyle karşılaşmıştır.

Gün, Türkiye, Suriye, Irak, ve Lübnan’ı terör örgütlerinin koz olarak kullanılmasına karşı milli birlik ve toprak bütünlüğü temelinde birleştirme günüdür.

İşçi Partisi, Türkiye’nin tüm vatansever birikimini bu göreve dahil edecek güçtür.

ulusalkanal.com.tr

TSE'nin asansörü mühürlendi Gündem 'ABD Emperyalizmine meydan okuyoruz' Gündem Yavuz Bingöl sokağının adı Berkin Elvan oldu Gündem Bedelli askerlik Komisyon'dan geçti Gündem