Putin Akkuyu Nükleer Santrali temel atma töreninde konuştu

Rusya Devlet Başkanı Putin, video konferans yoluyla Türkiye'nin ilk nükleer santralinin temel atma töreninde Akkuyu Nükleer Santralinin güvenli ve çevre dostu olacağını söyledi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, video konferans yoluyla Türkiye'nin ilk nükleer santralinin temel atma törenine katıldı.

Putin, sözlerine Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu'nun inşa sürecinin başlaması dolayısıyla herkesi tebrik ederek başladı.

Putin, Akkuyu Nükleer Santralinin güvenli ve çevre dostu olacağını söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin güvenli ve çevre dostu olacağını söyleyen Putin, "Türkiye'de yeni bir sektör oluşturuyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Akkuyu santral projesinin önemini belirtmenin zor olduğunu kaydeden Putin, santralin Türk atom endüstrisinin temelini oluşturacağını vurguladı.

"Akkuyu'nun güvenlik standardı en yüksek düzeyde olacak" diyen Putin, projeye stratejik yatırım statüsü verilmesi nedeniyle Türk tarafına teşekkür ederken, bunun ekonomik faydalar sağlayacağının altını çizdi.

Putin, "Akkuyu NGS'yi 2023 yılında hizmete sunmayı amaçlıyoruz. Bu proje, Türk-Rus ilişkilerinin bir simgesi haline gelecek" diye vurguladı.

Putin şunları söyledi:

"Bayanlar baylar, öncelikle en içten ve kalbi duygularımla sizleri Türkiye'deki ilk güç enerji santralinin inşaatına başlamamızla tebrik etmek istiyorum.

Bu proje son derece değerli ve önemlidir. Bu merasime sadece tanık olmuyor, Türkiye'nin nükleer iş sektörünü kuruyoruz. Yeni bir sektör oluşturuyoruz. Bu tamamen yeni bir dönem, yeni bir adım.

Rusya Federasyonu sektörde lider bir ülke. Ekonomik açıdan olumlu teknolojiler uygulanacak. Biz kendi sektörümüzde bu teknolojileri uyguluyoruz. Çevre dostu olacaktır.

Bilim ve teknoloji potansiyelini de artıracak. Hem ucuz hem de temiz elektrik enerjisini sağlayacak.

Özellikle Rus partnerler, aktif bir şekilde küçük ve orta ölçekli şirketleri teşvik etmek istiyor. 350'yi aşkın Türk şirketi potansiyel tedarikçi listesine dahil olmak istiyor."

ulusal.com.tr

Yerli radar Retinar PTR TSK'nın envanterinde Gündem Ege Denizi'nde 271 kaçak göçmen yakalandı Gündem AKP Sözcüsü Ünal: Kılıçdaroğlu adeta bir siyasi aparat gibi davranıyor Gündem "Yarından itibaren sıcak havanın etkisine giriyoruz"-İstanbul hava durumu Gündem