Orzechowski: Türkiye, NATO'dan uzaklaşmanın yollarını arıyor

Alman gazeteci-yazar Peter Orzechowski, Türkiye’de ki darbe girişiminin sorumlusunun Gladyo olduğunu yazdı. Yazısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in konuşmalarına yer veren Orzechowski, Türkiye'nin NATO'dan uzaklaşmak istediğinin altını çizdi. Alman gazeteci, Türkiye'nin Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı başlattığı operasyonda haklı olduğunu da vurguladı.

Abone ol

"Darbe girişiminin ardında gerçekten de, NATO’nun gizli ordusu olduğunu bildiğimiz Gladyo olabilir mi?". Alman gazeteci-yazar Peter Orzechowski, Fethullahçı Terör Örgütü'nün arkasında Gladyo'nun olduğunu yazdı.

Yazısı Kopp Yayınevi’nin haber sayfasında yayınlanan Alman yazar, Türk medyasından Ulusal Kanal, Odatv ve Milliyet gazetesinin darbe girişimi arkasında Gladyo olduğuna inandığını ve bunu tartışıldığını yazdı.

Orzechowski, yazısında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in konuşmalarına atıf yaptı. Alman yazar Perinçek'in "70 yıldır Türkiye’de aktif olan Gladyo’nun, ABD'nin bir kolu olan derin devletin yıkıldığını ve bunların üstüne gidilmesinin çok sevinidirici olduğu" şeklindeki sözlerine dikkat çekti.

Orzechowski, yazısında Perinçek'in "Erdoğan daha önceki yıllarda ABD'nin ihtiyaçlarına cevap veren uygulamalar içindeydi, Erdoğan'ın Amerikan politikalarından uzaklaştı ve sonuç olarak Gladyo tarafından hedefe konuldu" sözlerine yer verdi.

Gladyo'nun NATO tarafından kurulan bir terör örgütü olduğunu belirten Orzechowski, Türkiye'nin NATO'dan uzaklaşmanın yollarını aradığını belirtti.

Orzechowski, darbe girişimi sonrası Türkiye'nin OHAL uygulamalarına Batı'dan gelen eleştirilere dikkat çekti. Batı'nın Türkiye'nin Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı başlattığı temizlik operasyonunda haklı olduğunu kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fransa terör saldırıları karşında nasıl önlem aldıysa aynısını yapıyoruz" sözlerine atıf yapan Alman yazar, bu açıklamanın Avrupa'nın yüzüne ayna tuttuğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Ruhani: Küba, sömürgeciliğe karşı mücadelenin simgesidir Dünya AB'den Bosna Hersek'e yeşil ışık Dünya Tepkiler sonrası Kosova'dan geri adım Dünya Eski Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Ulusal Kanal'a konuştu Dünya