"ABD'nin İncirlik'e girmesine izin vermek PKK'ya..."

ABD Dışişleri Bakanlığı’na Ortadoğu ve İslam konusunda gayrı resmi danışmanlık yapan Daniel Pipes, Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarını değerlendirdi. Pipes, "Obama Yönetimi PKK operasyonu konusunda kendisini oyuna getirilmiş hissediyor" dedi. Pipes, Amerika'nın PKK operasyonlarını bitirmesi için Türkiye'ye baskı yapması gerektiğini söyledi.

Abone ol

ABD Dış İlişkiler Konseyi'nin kıdemli üyesi, Türkiye ve Ortadoğu araştırmaları konusunda uzman Daniel Pipes, Türk ordusunun PKK'ya yönelik opersayonlarını değerlendirdi.

Aydınlık gazetesine konuşan Pipes, Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü koalisyon uçaklarına açması konusunda, "Benim anladığım, Türkiye hükümeti IŞİD’e saldırıyormuş gibi yaptı ama aslında PKK’ya karşı savaşmak istedi. Amerikalıların İncirlik’e girmesine izin vermek bu işi daha olası hale getirdi." değerlendirmesi yaptı.

Obama Yönetiminin kendisini oyuna getirilmiş hissettiğini belirten Deniel Pipes, "Umarım ABD Hükümeti acilen İncirlik’i kullanmayı bırakır ve Ankara’ya PKK operasyonlarına son vermesi için baskı yapar." ifadelerini kullandı.

Pipes, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin de bölgede Akdeniz'e açılan bir koridor yaratma peşinde olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

PKK’ya karşı Bora Tugayları göreve hazır! Gündem Tek başına iktidar olma rüyası Gündem Emevî Camii'nde namaz kılmak Gündem Yola döşenen bomba patladı Gündem