Rusya Savunma Bakanlığı: Fransa şaşkınlık yarattı

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan, Rusya'nın Suriye'deki eylemlerinin Paris'i ikna etmediğini söyleyen Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'a yanıt geldi.

Le Drian, Moskova'nın Suriye'deki önceliğinin IŞİD'le savaşmak olduğuna ikna olmadıklarını söylemişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Le Drian'ın bu açıklamasının Moskova'da ‘şaşkınlık' yarattığını söyledi.

Konaşenkov, "Le Drian'a şunu hatırlatmak isteriz: Suriye'deki operasyonlarımızın temel ve tek amacı, BM üyesi olan Suriye'nin topraklarının neredeyse tamamına yayılan terörün yol edilmesidir" ifadelerini kullandı.

'ALINAN KENT VE KÖYLERE BAKIN'

Öte yandan Konaşenkov, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının, ne kadar IŞİD hedefini vurulduğuyla değil, Suriye ordusu ve ‘vatansever' muhalif grupların IŞİD'den geri aldığı yüzlerce kent ve köy ile ölçülmesi gerektiğini söyledi.

‘BİN KİLOMETRELİK ALAN TERÖRDEN TEMİZLENDİ'

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy dün düzenlediği bir basın toplantısında, Rus hava güçlerinin Suriye'de hava operasyonları boyunca ülkede 217 yerleşim yeri ve bin kilometrekarelik bir alanın terörist grupların elinden geri alındığını açıklamıştı.

(sputnik)

ABD ve İran arasında takas Dünya Ulusal Kanal direnen kent Halep'in nabzını tuttu Dünya Yine Ege yine bir dram... Dünya "Irak’ın artık fiilen bölündüğünü söyleyebiliriz" Dünya