Uzlaşılmadan yıkım başlayacak

Hükümet, kentsel dönüşüm talanını hızlandırmak için düğmeye bastı. Artık inşaat tekellerinin uzlaşamadığı hak sahiplerine karşı eli daha da güçlendi. Böylece, dönüşüm mağdurlarının yargı karşısında hak arama yolları büyük ölçüde kapandı.

Abone ol

AKP hükümeti bu görüntüleri ortadan kaldırmak için yeni adımlar attı.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki 6306 sayılı kanunun, Uygulama Yönetmeliği değişti ve yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelik müteahitlerin lehine, hak sahiplerinin ise aleyhine çok sayıda madde içeriyor.

Bu maddelerden en önemlisi 3'te 2 çoğunluk kuralı. Yeni yönetmeliğe göre, riskli alan ilan edilen bir bölgede 3'te 2 çoğunluk sağlanırsa, hiçbir koşul aranmadan kolluk kuvvetleri nezaretinde yıkım yapılabilecek. Uzlaşılamayan hak sahiplerine ise yıkım başlamadan payları verilecek.

Böylece müteahitlerle uzlaşamayan mülk sahiplerinin yargı karşısında hak arama yolları büyük ölçüde kapanacak.

İnşaat tekelleri tarafından hazırlanan tek taraflı sözleşmelere imza atmadığı için yıllardır mağdur olan Fikirtepeliler, yeni yönetmelikten dolayı endişeli

Yeni yönetmeliğin müteahhitlere yaradığını söyleyen Fikirtepe Dernek Başkanı Sabır Karakoçoğlu, mücadele vurgusu yaptı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Bolu Dağı Tüneli ulaşıma kapandı Yurt "Çanakkale 1915 Köprüsü" bölgeye olan ilgiyi arttırdı Yurt Kazım Karabulut'un çalışma azmi engel tanımıyor Yurt Doğurduğu bebeğini balkondan atan anneye müebbet Yurt