Şifa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ateş gözaltında

İzmir'de F tipi örgüte yönelik operasyonlar sürüyor. SGK İl Müdürlerinin gözaltına alındığı soruşturmanın 2'inci dalga operasyonunda Şifa Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mehmet Ateş ile Çalışma Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar gözaltına alındı

Abone ol

Cemaate yakınlığı ile bilinen Şifa Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mehmet Ateş ile Çalışma Bakanlığı eski Müsteşarı Fatih Acar İzmir'de gözaltına alındı.

İzmir'de Sosyal Güvenlik İl Müdürlerinin de gözaltına alındığı soruşturmada ikinci operasyon düzenlendi, 11 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı.

Şüpheliler; Buca'da SGK'ya ait olan tarihi köşk ve araziyi, evrakta sahtecilik yaparak cemaate yakın Şifa Üniversitesi'ne tahsis etmekten sorgulanıyor. Şüphelilere 'Görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, F tipi örgüte yardım ve yataklık etmek' suçlamaları yöneltildi.

Tarihi De Jong Köşkü'nün de yer aldığı 45 dönümlük arazinin usulsüz şekilde cemaatin vakıf üniversitesine 49 yıllığına tahsis edildiği öğrenildi. Üniversite de SİT kapsamındaki tarihi köşkü hastaneye çevirdi. Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İzmir'deki hastanesi'nin çalışma izni YÖK tarafından iptal edilmiş ve hastane mühürlenmişti.

8 Mart'ta düzenlenen ilk operasyonda da İzmir SGK İl Müdürü E.B ve önceki il müdürü M.K ile birlikte 5 kişi gözaltına alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Müzakereci polis o anları anlattı Gündem Uyuşturucuyla Mücadele Federasyonu Genel Müdürü tecavüz ve uyuşturucu temin etmekle suçlanıyor! Gündem Türk jetleri bomba yağdırdı Gündem Erdoğan'dan AYM'nin Gül ve Dündar'la ilgili gerekçeli kararına tepki Gündem