Bin TL yardım ödemesi başladı

Koronavirüsün yarattığı ekonomik sıkıntıların en aza indirilmesi için başlatılan bin TL yardım ödemesi başladı. Tam 2 milyon 100 bin kişiye 1-5 Nisan tarihleri arasında ödeme yapılacak. Öte yandan hazineye ait tarım arazilerinin kiraları da 6 ay ertelendi.

Abone ol

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak bin lira tutarındaki yardım ödemelerine bugün başladı.

Ödeme tarihleri sosyal yardım alacak vatandaşların doğum yılının son rakamına göre belirlendi.

Son rakamı "sıfır" ve "beş" olanlara bugün ödemeler yapıldı. "Bir" ve "altı" olanlara yarın, "iki" ve "yedi" olanlara 3 Nisan'da ödeme yapılacak. Doğum yılının son rakamı "üç" ve "sekiz" olanlar 4 Nisan, "dört" ve "dokuz" olanlar ise 5 Nisan'da paralarını alacak.

Ayrıca PTT kart sahibi vatandaşlar bin lira tutarındaki desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebilecek.

Ödeme desteğinden hali hazırda yaşlı, engelli, engelli yakını, silikozis aylığı gibi düzenli sosyal yardım alanlar faydalanacak.

Hazineye ait tarım arazilerinin kira ödemeleri için çiftçilere destek düzenlemesi de yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs salgınının tarım sektöründeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik yeni tedbirler aldıklarını belirtti.

Karar, "Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Ecrimisil Bedelinin Yarısı Üzerinde Kiralama Projesi" kapsamındaki çiftçiler için alındı.

Uygulama koyulan erteleme kararından yaklaşık 600 milyon metrekare alan için kiralama sözleşmesi düzenlenen 51 bin çiftçi yararlanacak.

ulusal.com.tr

Şok Marketler ücretsiz adrese teslimat hizmetine başladı Ekonomi ŞOK marketleri 5 bin personel alımı yapacağını duyurdu Ekonomi İngiliz bankaları kar payı ödemelerini askıya aldı Ekonomi Ticaret Bakanlığının dış ticaret ve iç piyasa denetçilerine tek çatı Ekonomi