Kesintinin sır nedeni!

Türkiye'deki elektrik kesintilerinin temel nedeni ne? Herkes bu soruyu sorarken yanıtı Elektrik Mühendisleri Odası verdi. Oda yetkilileri, kesintilerin nedeni olarak; santrallerin ve elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesini gösterdi.

Abone ol

Metrolar durdu, sanayi çarkları dönmedi. Türkiye'nin elektriği kesildi. Herkes kesintinin nedenini araken, dikkat çeken tespit Elektrik Mühendisleri Odası'ndan geldi. EMO, sorunun temel kaynağı olarak özelleştirme ve taşeronlaştırmayı gösterdi.

Türkiye'nin önemli enerji üretim merkezi olan santraller birer birer satılıyor. Peki bu özelleştirmelerin elektrik kesintileriyle ne ilgisi var? İlk tahmin oldukça ürtücü. Özel santrallerin 'fiyat düşüklüğü' nedeniyle elektriği satmak istemediği söyleniyor. Vatandaş bu nedenle elektriksiz kalıyor.

Özellikle arıza ve bakım hizmetleri, işin uzmanı olmayan taşeron şirketler tarafından yapılıyor. Uzmanlar uzun vadede asıl sorunun bu olduğunu söylüyor. Onlara göre tek çözüm hem üretim hem de dağıtım merkezlerinin yeniden kamulaştırılması.

Elektrik kesintileriyle ilgili bir başka tahmin daha var. O da, Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi sistemden çıkardığı iddiası.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu açıkladı: Dünyada en hızlı değişimi yaşayan parti CHP'dir Gündem Dikkat! Elektrikten sonra ikinci tehlike Gündem Bakan açıkladı! Eğit donat Mayıs'ta Gündem Bir tek o ilde elektrikler kesilmedi Gündem