Ulusal Kanal'a gezi cezası! "Bu ceza kabul edilemez"

Ulusal Kanal'a 5 yıl sonra gezi eylemleri cezası geldi. O dönem yapılan yayınlarda "halkı isyana teşvik suçlamasıyla" eski Ulusal Kanal sorumlu müdürü Naci Eriş'e 1 yıl 3 ay denetim cezası verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan, "Biz yayınlarımızın arkasındayız, bu ceza kabul edilemez, Ulusal Kanal susturulamaz" dedi

Abone ol

"Gezi eylemlerinde Türk Milleti'nin ve Mustafa Kemal'in askerlerinin sesi olduk" dedi. Ulusal Kanal'ın susturulamayacağını söyledi.

30 Mayıs 2013'de Taksim Gezi Meydanı'nda başlayan Halk ayaklanması ile ilgili Ulusal Kanal yeni bir ceza geldi. 5 yıl sonra kanalın eski sorumlu müdürü Naci Eriş'e halkı isyana teşvik suçundan 1 yıl 3 ay denetim cezası verildi.

Mahkeme kararına karşı hukuk mücadelesi başlattıklarını söyleyen Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, "Bu ceza kabul edilemez" dedi. Gerekçesini anlattı.

Türkkan, gezi eylemlerinde görev yapan çok sayıda ismin FETÖ'den tutuklu olduğunu hatırlattı. FETÖ ve PKK'nın kışkırtma girişimlerini de Ulusal Kanal'ın önlediğini söyledi..

Mahkemenin gerekçeli kararında yer alan bir ayrıntıya da dikkat çekti Adnan Türkkan.

"Yakın dönemde yayına başlayacak Ulusal Radyo ile daha da güçleneceğiz" diyen Türkkan, Ulusal Kanal'ın susturulayamacağını vurguladı.

ulusal.com.tr

Şeker İş: İhale durdurulsun Gündem FETÖ'nün 'avukatlar sorumlusuna' hapis cezası Gündem 'Tuğamiral İmren havaya ateş açtı' Gündem Gelir İdaresi Başkanlığından yeni kimlik, pasaport ve ehliyet açıklaması Gündem