Hakimden bilirkişi heyetine: "Raporu bitirin, yoksa..."

Davutpaşa'da 21 işçinin öldüğü patlamayla ilgili davada bilirkişi krizi yaşandı. "Bilirkişilerden" Aydın Güral, işlerinin yoğunluğu nedeniyle bilirkişi heyetinden çekilmek istedi. Mahkeme Başkanı ise bilirkişi heyetine "3 ay içinde raporu bitirin yoksa sizi tutuklarım" diye isyan etti.

Abone ol

Tarih 2008. Davutpaşa'da ruhsatsız bir havaifişek atölyesinde patlama meydana geldi. 21 kişi öldü, 116 kişi kjyaralandı. Ardından dava açıldı. Ancak dava 5 yılın ardından hala başladığı yerde. Çünkü bilikişi heyeti bir türlü raporunu hazırlayamadı.

Bakırköy 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 15'inci duruşmada, mahkeme başkanı bilirkişi krizine isyan etti.

Bilirkişi heyetindeki Aydın Güral "yoğun iş trafiği ve dava konusunda yeterli bilgisi olmadığı" gerekçesiyle görevinden istifasını talep etti. Olay üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Ferşat Aydın konuştu.

Bu dosyaya bilirkişi olmayı kimse kabul etmiyor. İdare hukukçularından bir dünya insanla konuştuk. Yapacağı hizmet karşılığında servet de ödeseniz dosyayı almak istemiyorlar.

Mahkeme başkanı, raporu henüz hazırlamayan bilirkişi heyetini uyardı.

Bilirkişi heyetini mahkemeye çağıracağım. 3 ay içinde raporu hazırlamaları, aksi taktirde tutuklanabileceklerini hatırlatacağım.

Davada, bilirkişi heyetinin mahkemeye çağrılması ve raporun süratle hazırlanmasına karar verildi.

ulusalkanal.com.tr

TSK askerlik süresini açıkladı Gündem Balbay ile CHP PM ilk kez aynı karede Gündem Birahaneye saldırı Gündem PKK mezarlık açtı Gündem