İşte Ankara bombacılarının isimleri

Tren garındaki saldırıyı yapan canlı bombaların ikisinin de kimliği netleşti. Birincisi kamuoyunun Suruç bombalamasından tanıdığı bir isim. Bombacı Abdurrahman Alagöz'ün kardeşi Yunus Emre Alagöz.. 2'inci canlı bomba da Ömer Deniz Dündar. İsimleri Emniyetin 21 kişilik listesinde de bulunan saldırganlar IŞİD'le bağlantılı dokumacı grubundan.

Abone ol

Ankara'daki patlamanın faillerinin kimlikleri neredeyse netleşti. İlk bombacının Abdurrahman Alagöz'ün kardeşi Yunus Emre Alagöz, ikincisinin de Ömer Deniz Dündar olduğu belirlendi.

Emniyet Ankara saldırısıyla ilgili yürüttüğü çalışmalarda canlı bombaların kimliği hakkında somut bulgulara ulaştı. Polis önce olay yerini kaydeden kameralardan şüphelendiği isimlere yoğunlaştı. Onlardan biri Suruç bombacısının ağabeyi Yunus Emre Alagöz'dü.

Aranır konumda bulunan Yunus Emre Alagöz’e ait olduğu belirtilen görüntü çok net olmaması nedeniyle dijital görüntü uygulamalarıyla daha net hale getirildi. Son düzeltme sonrasında, görüntüdeki şüphelinin Yunus Emre Alagöz olduğu anlaşıldı.

Güvenlik güçleri MOBESE kayıtlarından ikinci bombacının kimlik bilgilerine de ulaştı. DNA testleri uyuşan kişinin Ömer Deniz Dündar isimli şahıs olduğu kesinleşti. Dündar'ın Alagöz ile Gaziantep’ten Ford Focus ve Citroen marka iki ayrı araçla Ankara’ya geldikleri tespit edildi.

Öte yandan saldırganlara keşif yaptıranın bir kişi daha belirlendi. Keşifçi Y.Ş ile araçların sahipleri Gaziantep’te gözaltına alındı.

İki saldırganın ismi de Emniyet'in 21 kişilik şüpheli listesindeydi. Canlı bombaların, Suriye’den Türkiye’ye geçiş yaptıkları ihtimali üzerinde duruluyor. Suruç eylemi sonrasında liderliğini Mustafa Dokumacı’nın yaptığı IŞİD bağlantılı grup içinde yeralan Yunus Emre Alagöz’ün adı, kardeşinin canlı bomba eylemi sonrasında kamuoyuna yansımıştı.

Öte Canlı bombaların kullandığı TNT patlayıcısının fabrikasyon olduğu belirlendi. Fabrikasyon, patlayıcıların sadece devletlerin kontrolünde üretilmesi nedeniyle saldırganların farklı devlet bağlantıları da araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Büyük operasyon başlatıldı: Bölgeye çok sayıda asker sevk edildi Gündem Kılıçdaroğlu-Demirtaş görüşmesinin tarihi belli oldu Gündem Beyoğlu'nda silahlı soygun Gündem ABD ve Rusya büyükelçileri Dışişleri'ne çağırıldı Gündem