Erdoğan'ın yeni ses kaydı ortaya çıktı

Abone ol

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından ses kayıtları savaşı devam ediyor. Bu akşam saatlerinde bir sosyal paylaşım sitesindeki Başçalan adlı hesaptan Tayyip Erdoğan'ın olduğu iddia edilen bir ses kaydı daha yayınlandı. Yayımlanan ses kaydında Erdoğan, Çatalca'daki villaların etrafındaki diğer arazilerin de alınması için Burak Erdoğan’ın kayınpederi olan Osman Ketenci'yi görevlendirdiği anlaşılıyor.

Erdoğan'ın bu telefon görüşmesi akıllara, 27 Nisan 2011 tarihinde Kanal İstanbul'u tanıtmımı sırasında söylediği "Bu proje Çatalca'ya hediyedir, ona göre" sözünü getirdi.

1.Görüşme

Recep Tayyip Erdoğan – Osman ne oldu gittin mi Çatalca’ya

Osman Ketenci – Yok Çatalca’ya mevlütten sonra hafta içi gideceğiz inşallah Mustafa Gündoğar’la beraber.

RTE – Yan taraftaki yer meselelerini görüşmeyi ihmal etme ha! (Çatalca villarının etrafındaki arazilerin de alınmasını istiyor)

OK – Yok onu zaten Bülent’le beraber takip ediyoruz, Bülent oranın planını çıkardı, “piyasa yükselmesin şimdi, sorarsak şey yaparlar” dedi. Böyle bir ön çalışma yapacağız. Ona göre hareket edeceğiz.

RTE – Onu bir hızlandırsanız güzel olur.

OK – Önümüzdeki hafta netleşir inşallah.

2.Görüşme

RTR – Selamın Aleyküm

OK – Aleyküm Selam Başbakan’ım

RTE – Ne var ne yok

OK – Sağol Başbakan’ım, sen nasılsın?

RTE – Hamdolsun, nasıl gidiyor.

OK – İyi hamdolsun

RTE – Gittin mi bu arada Çatalca’ya?

OK – Gittim dün ordaydım.

RTE - Öyle mi, ne yaptın?

OK – Dün gittim, araç gereç, çim makinesi, dal budama makinesi…

RTE – Arabayı haletliniz mi?

OK – Arabayı çoktan haletlim, işte havuzun motorlarını aldım, hafta sonu takacaklar.

RTE – Orda jenaratör var mı Osman?

OK – Jenaratör yok.

RTE – Jenaratör almamız lazım

OK – Bakarız ona da

RTE – Cemil’e söyleyelim de Cemil’den jenaratör alalım

OK – Şimdi toparlamaya çalışıyoruz işte.

RTE – Jenaratörü unutma yani ama o olmazsa olmaz. Depo mepo onlar.. ( Arkadan Bilal’in sesi gelir: Yan arsalar ile ilgili) Yan arsalara bakacaktınız o n’oldu?

OK – Onu, yan taraftaki biraz fiyat yükseltmiş, onunla pazarlık edeceğiz, onun yanındaki yer miras yoluyla intikal etmiş. Babadan evlatlara kalmış. Bülent, büyük ablalarıyla görüştü. Ablası, “kardeşlerimle görüşeyim ama biz pek satmayı düşünmüyoruz, biz de yan tarafı düşünüyoruz. İki tarafı birleştirmek gibi bir niyetimiz var” demiş. Onun dışında derenin karşısı vardı, “bize takas gibi yer bulursanız veririm” demişti ama şimdi satmıyorum gibi… Onlarla teke tek görüşmek istiyoruz yani. Yandaki 5300 metre olan yer 300 bin lirayla satışa çıkmış.

RTE – Allah Allah

OK – Tabi 400 çıktı şimdi 500 istiyoruz, biraz yükseltmiş. Emlakçı da biraz kızmış ona, onlarla teke tek görüşmek istiyoruz. Bugün ofisteydik biraz görüştük. Onun dışında toparlamaya çalışıyoruz. Budamalar yapılıyor, bakımlar, çardağın üstünü boyamak için boya filan aldık. İşte eveleri, o iki tane ev fena değil de o 3 tanesini döşemesinin değişmesi lazım

RTE – E mübarek değişmesi gerekiyorsa değiştir.

OK – Oraya bir mimar sokalım diyoruz.

RTE - Tamam, bizim mimarlardan sokarız oraya.

OK – Martın sonuna kadar bitirmemiz lazım. Bahçe düzenlemesi bozulmasın. Çiçekler, böcekler, yeşerecek ya her yer. Güzel olacak orası. Bayağı güzel olacak. Kuyunun kapağı vardı, kapak düşmüş kuyunun içine.

RTE – Yok ya…

OK – Ona yeni kapak yapıyoruz, içine dalgıçlar filan atabileceğiz. Sıkıntı olmadan.

RTE – Tabi…

3.Görüşme

Necmettin Bilal Erdoğan – Şimdi şey için aradım baba, yarın, Osman Ketenci abiyle Abdülkadir Kart Beyle filan, Çatalca’ya gideceğiz. Abdülkadir abiyle ben şöyle konuştum çok büyük masrafa girmeyecek şekilde, eli yüzü zaten düzgün, banyosudur, mutfağıdır, parkesidir, boyasıdır, öyle bir planımız var.

Recep Tayyip Erdoğan – Çık, yani, kesme şimdi önü de kesme, baksın etsin (Masraftan kıstırma demek istiyor)

BE – İç mimar getirecek bir tane, abimin orayı yapan.

RTE – Yani bir baksın ona göre, şey yapın olması gerekeni yapın. Yalnız uzun süreli iş değil, sen orda süreyi şey yapacaksın…

BE – Nasıl?

RTE – Süre süre kısa sürede bitirilecek şekilde.

BE – Tamam, uzun sürecek iş yok.

RTE – Islak zeminlerde yapılması gerekenler olabilir, resimlerde gördüğüm. Mutfak banyo olması gerekir.

BE – Yok çabuk iş çıkar Allah’ın izniyle ben öyle tahmin ediyorum. Zaten mesala şu anda bitmiş olsa, ara sıra gideriz. Hafata sonu yani. Öyle bir rahatlığı var.

RTE – Dış çitle, güvenlik durumu nedir?

BE – Dört dörtlük bir şeyi yok.

RTE – Bi icabında prakas kalıplarla etrafını bir dönmek gerekiyorsa…

BE – Tamam onu da söyleyeyim.

İşte o görüşme:

HDP İşçi Partisi'ne saldırdı Gündem Gözaltılar Meclis'te Gündem Hepsoyan ailesinden hesap sormaya Kadıköy'e Gündem TUBİTAK'ta yuvalanan Fethullahçılara yargı yolu açıldı Gündem