Türk Milleti ayakta, İstanbul ayakta...

Türk Milleti terör saldırısına karşı dimdik ayakta. 44 vatan evladının şehit olduğu o nokta bugün de doldu taştı. Terör meydan okuyan millet, PKK, FETÖ, IŞİD'ten ve arkalarındaki uluslarası güçlerden korkmadığını gösterdi. Saldırının olduğu "Beleştepe" olarak bilinen yerin ismi de artık "Şehitler Tepesi" olarak değiştirildi.

Abone ol

Türk Milleti ayakta, İstanbul ayakta...

Beşiktaş'taki patlamanın yaşandığı o alan, bugün de binlerce yurttaşı ağırladı.

Eline Türk bayrağını alan bombalı saldırıların düzenlendiği noktaya gitti. Teröre ve arkasındaki emparyalist güçlere meydan okudu.

Bugüne kadar "Beleştepe" ismiyle bilinen o nokta, Beşiktaş Belediye Meclisi'nin kararıyla "Şehitler tepesi" oldu.

İlerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulundu. Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman eşlik etti.

Yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı şehitler için dua etti.

Saldırı milleti Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı altında birleştirdi.

Teröre meydan okuyan sloganlar atıldı, şehitlerimiz anıldı.

Dualar okundu, saldırının bölgesinden geçen araçlar tepkilerini korna çalarak gösterdi.

Büyük Türk Milleti, Beşiktaş saldırılarıyla PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütlerinden ve arkasındaki Batı'dan korkmadığı dosta düşmana gösterdi.

Dün gündüz başlayan meydan okuma akşam geç saatlere kadar devam etti.

Beşiktaş saldırıları üzerine Galata Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere İstanbul’daki tarihi noktalara Türk Bayrağı yansıtıldı.

Türk bayrağı yansıtılan Galata Kulesi, gecenin karanlığıyla eşsiz bir güzelliğe bürünürken, kırmızı beyaza bürünen tarihi kuleyi yurttaşlar ilgiyle izledi.

Saldırının ardından tiyatrolar da perde kapattı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce, milli yas nedeniyle tüm sahnelerde oyun ve turneler iptal edildi.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır'da F-16 uçağı düştü Gündem Mehmet Bedri Gültekin yazdı: İntihar eylemlerinin anatomisi Gündem Saldırı yerine gelen konsoloslar protesto edildi Gündem Avukat Nusret Senem: Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ortadan kalkar Gündem