Türkiye ile Hollanda'dan ortak karar

Bazı Türk bakanların miting yapmasına izin verilmemesi nedeniyle gerilen Türkiye-Hollanda ilişkilerinde normalleşme sürecine girildi. İki ülke önce karşılıklı olarak büyükelçi atayacak. Ardından da iki ay içinde Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok Türkiye’yi ziyaret edecek.

Abone ol

Türkiye-Hollanda ilişkileri normalleşiyor.

Hollanda ile Türkiye ilişkileri bu görüntülerin ardından gerginleşmişti. Hollanda hükümeti, Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumu döneminde bazı bakanların miting yapmasına izin vermemişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına verilen iniş izni iptal edilmişti.

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Rotterdam'daki Türk konsolosluğuna girememişti.

Krizin ardından büyükelçilerinin dönmesini isteyen iki ülke diplomatik temsilini karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde tutma kararı almıştı. Yaklaşık bir buçuk yılın ardından ise iki ülke ilişkilerini normalleştirme kararı aldı. İlk adımı ise Hollanda attı.

Yol haritasına göre önce Türkiye ve Hollanda karşılıklı olarak büyükelçi atayacak.

Büyükelçilerin atanmasının ardından ise Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok Türkiye’yi ziyaret edecek.

ulusal.com.tr

Abdulhamit Gül: Bir FETÖ'cünün telefonundan çok önemli deliller elde edildi Gündem Adnan Oktar soruşturmasında ilginç detay Gündem Ece Erken'den 'Adnan Oktar' savunması! Gündem Ahu Tuğba'dan Adnan Oktar açıklaması Gündem