Uzaktan eğitim yarın başlıyor

Birinci dönem ara tatili, 20 Kasım Cuma sona erdi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verildi. Öğrenciler yarın itibariyle derslere uzaktan eğitim ile kaldığı yerden devam edecek...

Abone ol

Bir haftalık aranın ardından eğitim uzaktan olarak yarın başlanacak.

4 Ocak tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verildi. Öğrenciler 23 Kasım tarihi itibariyle derslerine uzaktan eğitim ile devam edecek.

Bu süreçte, ilkokul, ortaokul ve liseler de yüz yüze eğitim olmayacak. Takviye kursları kapalı kalacak.

Bu süreçte eğitim öğretim, ana noktaları TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulamaları, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklarla yürütülecek.

Bu kapsamda online veya yüz yüze sınav yapılmayacak. 4 Ocak tarihinden sonra sınav planlaması yapılacak.

Kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında bu süreçte yüz yüze eğitim verilecek. Minikler haftanın 5 günü, günde 6 etkinlik saatine katılacak.

Öte yandan, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimlerde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Uzaktan eğitimde ekipman eksiği olan öğrenciler için tabletlerin dağıtımı da devam ediyor. Dağıtımı gerçekleştirecek 500 bin tablet bilgisayarın yıl sonuna kadar öğrencilere teslim edilmesi planlanıyor.

ulusal.com.tr

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması Eğitim Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Pehlivan: "Ekran başında öğrenme fonksiyonlarını yerine getiremezler" Eğitim Çukurova Üniversitesi sınav sistemi değişikliğinde geri adım attı Eğitim Eğitimde ara tatil başladı Eğitim