CHP'de Derviş hareketliliği

Ulus ötesi sermaye grupları IMF ve Dünya Bankası'yle derin bağları olan Kemal Derviş yeniden CHP koridrolarında boy göstermeye başladı. 2001 ekonomik krizi sonrası IMF programlarını Türkiye'ye dayatan Derviş, CHP'nin ekonomi toplantısını organize etti, Kılıçdaroğlu'yla akşam yemeği yedi.

Abone ol

CHP'nin son Amerika ziyaretini organize eden isimlerden olan Derviş, aynı zamanda CHP'nin ekonomi panelini organize etti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'yla görüntü veren Kemal Derviş, ekonomi gündemli toplantı sonrası düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Basına kapalı yemeğe Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, eski devlet Bakanı Kemal Derviş, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile davetli CHP’liler katıldı.

2001'de ekonomi Bakanı görevini devralan Derviş, IMF'den 40 milyar dolarlık borç kaynak bulmuş ancak bu parayla ilgili çok sayıda soru işareti gündeme gelmişti. Eski Ekonomniden Sorumlu Devlet Bakanı Güneş Taner, "bu paranın akıbetinin ne olduğu bilinmiyor" iddiasında bulunmuştu.

AKP sonrası seçeneklerin konuşulduğu günlerde Derviş'in hareketliliği dikkat çekici. Kemal Derviş geçen hafta Eskişehir'de CHP'nin Amerika ziyaretiyle iligli de ilginç sözler sarfetmişti.

ulusalkanal.com.tr

FSM'de intihar Gündem İşte çözüm süreci... Gündem CHP heyeti Silivri'de Gündem MHP ve BDP'li vekiller birbirine girdi Gündem