Eller tetikte gözler ufukta

Hudutlar kartallara emanet. Bayramlar "bayram" gibi olsun diye Mehmetçik yine görevi başındaydı bugün. Onlar da silah arkadaşlarıyla birlikte bayramı karşıladı.

Abone ol

Eller tetikte, gözler ufuta. Türk milletin namus bildiği hudutlar onlara emanet...

Bayramları güzel yapan, vatanı yaşanabilir kılan mehmetçik bu bayramda da görevinin başındaydı.

Burası Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Bulgaristan sınırındaki Avcılar Köyü. Şehit Er Tuncay Duman Hudut Karakolu'nda görevli askerler, Kurban Bayramı'na ailelerinden uzakta girmenin burukluğunu yaşarken, sınırda görev yapmanın da onurunu yaşıyor.

5'nci Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Taşkın Sorkun, Kurban Bayramı nedeniyle karakolda görev yapan askerleri ziyaret etti.

Karakoldaki askerlerden bazıları bayramı nöbet tutarak, bazıları da yemekhanede bir araya gelerek karşıladı. Görevi olanlar da Bulgaristan sınırında elleri tetikte, gözleri hudut sınırlarında devriye gezdi.

Bu görüntüler de Kilis'ten. Sınır kartalları görevde. Şehit Mehmet Hudut Karakolunda konuşlu 13. Hawk Batarya Komutanlığında eli tetikte, gözü sınır hattında olan Mehmetçik, Kurban Bayramı'nı ailelerinden uzakta nöbet arkadaşlarıyla geçiriyor.

ulusal.com.tr

Bu pazar başka pazar Gündem Kurban kesimi sırasında tartıştığı torununu öldürdü sonrada... Gündem Brunson bakın ne istemiş Gündem İstanbul'da yıllar sonra bir ilk Gündem