NATO'dan S-400 açıklaması: "S-400 ile ilgili herhangi bir test talihsizdir"

S-400'lerin test atışları Sinop'ta başarıyla yapıldı. Amerika Birleşik Devletleri, S-400 konusunda gergin. "Test atışı payıldığı doğruysa kınıyoruz" açıklaması yapan Pentagon'un ardından NATO'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı herhangi bir test talihsizdir" denildi.

Abone ol

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi başarıyla test edildi. Sistemi taşıyan araçlar yeniden Ankara'ya yola çıktı. Türkiye'nin S-400 almasından rahatsız olanlar tedirgin.

Test atışları ile ilgili ilk açıklama Pentagon'dan gelmiş, "Test edildiyse en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullanılmıştı.

Bir açıklama da NATO'dan geldi. Sinop'taki deneme atışlarının ardından NATO e-posta yoluyla bir bilgilendirme yaptı. Açıklamada, gelişmelerden duyulan rahatsızlık ifade edildi.

Nusret-2020 Davet Tatbikatı Gündem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK'nın katlettiği Sevinç ve Bozkurt'un ailelerini ziyaret etti Gündem Gaziantep'te katliam son anda önlendi Gündem 13 yıllık ambargo sona erdi Gündem