"ABD'ye böldürtmeyeceğiz"

İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney “bölge ülkelerini böldürtmeyeceğiz” dedi. Amerikanın hedefinin Suriyeyi bölmek olduğuna dikkat çeken Hamaney,“bölge ülkeleri, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

Abone ol

Suriye’de çözüm için Moskova ve Tahran’ın temaslarının hızlandığı süreçte, İran siyasetinde son noktayı koyan isim, Dini Lider Ayetullah Hamaney önemli açıklamalar yaptı.

Amerika ile bölge politikalarının karşı karşıya olduğunu söyleyen yetullah Hamaney, “onlar bölge ülkelerini parçalayarak küçük ve itaatkar devletler oluşturmak istiyor, ancak bu gerçekleşmeyecek” dedi.

İran’ın Başkenti Tahran’da “Dünya Ehlibeyt Kurultayı 6. Genel Kurul Zirvesi” katılımcılarını kabulünde konuşan İran dini Lideri Hamaney, ABD’nin başlıca hedefi Suriye'nin bölünmesi olduğuna dikkat çekti.

Amerikalılar açık bir şekilde Irak’ın parçalanmasından söz ettiğini belirten Ayetullah Hamaney, “bölge ülkeleri, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması İran İslam Cumhuriyeti için büyük önem taşıyor” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Putin: Sabotaj hazırlığı yapıyorlar Dünya Yaşlı kadına küfür eden papağan gözaltına alındı Dünya Amerika ve Batı’da Barzani telaşı Dünya Göçmen krizi büyüyor Dünya