Demirel'in vefatının ardından siyasiler ne dedi

Siyasetçiler Süleyman Demirel'in vefatıyla iligli peş peşe taziye mesajları geldi. Demirel'in Ankara Güniz Sokak'taki evi ziyaretçi akınına uğradı.

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'de Güniz sokağa giden isimlerden biri oldu.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'de taziye ziyareti çıkışında açıklama yapmadı.

Kılıçdaroğlu yayımladığı mesajda "Kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi, demokrat kişiliği ile yeri doldurulamayacak bir devlet adamıydı.” ifadesine yer verdi.

Bahçeli'de yazılı mesaj yayınladı. "Demirel her zaman şükran ve saygıyla anılacak, yıllarca verdiği demokrasi mücadelesi gıpta ile hatırlanacaktır." dedi.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller "Demokrasi yolunda önemli anılarımız oldu. Kendisini millete adamıştı." şeklinde konuştu.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ise Demirel iktidar gücünden zehirlenmeyen bir liderdi dedi.

HDP'li Pervin Buldan "Süleyman Demirel, Savaş Buldan ölüm listesinin başında olmalı demişti. Hesap vermeden gitti." twiti attı.

Demirel'in vefatı nedeniyle TBMM, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Lösev, İTÜ gibi çok sayıda kurumun twitter sayfalarından da taziye mesajları yayınlandı.

Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Recai Kutan, Hikmet Sami Türk gibi çok sayıda isim Demirel'in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

17 adet boru tipi bomba ele geçirildi Gündem Galatasaray, Demirel'i unutmadı Gündem Fransız bakandan İtalyanları kızdıran çağrı Gündem İstanbul'da eş zamanlı operasyon Gündem