TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtının 72'nci gününde, 6 yerleşim yerinde daha tam kontrolü sağladı. Çıkan çatışmalarda 22 IŞİD'li etkisiz hale getirildi. Bab istikametine doğru devam eden harekât kapsamında 100 IŞİD ve 4 PYD/PKK hedefi top atışlarıyla vuruldu.

Abone ol

72'nci gününe giren Fırat Kalkanı Harekâtında, IŞİD'in şiddetli saldırısıyla kaybedilen 6 yerleşim yeri daha geri alındı.

Ele geçirilen yerlerde tam kontrol sağlandı. Yaşanan çatışmalarda 22 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmalarda 11 ÖSO gücü de yaralandı.

Yaklaşık bin 345 kilometrekarelik alanı kapsayan 169 yerleşim yeri terörden temizlenirken, ÖSO, Bab istikametine doğru harekete geçti.

Operasyonlar kapsamında 100 IŞİD ve 4 PYD/PKK hedefi top atışlarıyla vuruldu. İmha edilen yerler arasında; barınma alanları, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar bulunuyor.

Koalisyon güçleri ise düzenledikleri 2 hava harekâtında 14 IŞİD'liyi etkisiz hale getirdi. Ayrıca 1 silah monteli araç ve Doçka uçaksavar da imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

PKK’nın saldırısını FETÖ'cüler akladı Gündem CIA tehdit etti: 'Türkiye kan gölüne dönecek' Gündem Kozmik oda soruşturm'Kozmik odada kumpas' soruşturmasında 14 tutuklamaasında flaş gelişme Gündem Selimiye Kışlası'ndaki esrarengiz sivil Gündem