Eylemi bitirme kararı alan veliler, hukuki mücadeleyi devam vurgusu yaptı

Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki Sosyal Bilimler Lisesi’nin kız imam hatip lisesine dönüştürülmesine karşı başlatılan mücadele şimdilik sona erdi. Okulun bahçesinde toplanan veliler, çocuklarını mecburen Barbaros Lisesi'ne gönderme kararı aldı. Okullarının elinden alındığı belirten öğrenci ve veliler, hukuki mücadeleyi ise bırakmayacaklarını vurguladı.

Abone ol

Gericiliğe karşı mücadele eden Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin eylemi sona erdi. Ancak mücadele bitmedi.

Okullarının kız imam hatip lisesine dönüştürülmesine tepki gösteren lise öğrencileri ve aileleri 4 gün boyunca mücadele etti.

Dersliklere barikat kurarak okullarını savunan öğrencilerin aileleri 4'ncü gününde direnişi son vermek zorunda kaldı.

Okulun bahçesinde toplanan veliler, mecburen çocuklarını Barbaros Anadolu Lisesi'ne göndermeye karar verdi.

Okul Aile Birliği üyesi Hasan Ali Yanmaz, hukuki mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Öğrenciler ve aileleri daha sonra yeni okullarının yolunu tuttu.

Valiliğin aldığı karar ile 2 okulun aynı binada eğitim göreceğini söyleyen Barboros Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Çabuk, "Zorlansak da mutluluk duyacağız" dedi.

Öğrenciler, eğitim-öğretim görecekleri yeni sınıflarına geçti. Sınıf mevcudunun fazla olduğunu gören bir veli duruma tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Eğitim-iş: Amaç dil eğitimi değil, din eğitimi! Sağlık Okullarının İmam Hatip olmasını istemeyen öğrenciler barikat kurdu Sağlık Çocuğu olanlar dikkat! Sağlık Bakanlığı o ilacı geri çekti Sağlık Çocukların okul sağlığı için önemli tavsiyeler Sağlık