Ankara Barosu suç duyurusunda bulunacak

Ankara Barosu Yönetim Kurulu, Başkent'te düzenlenen terör saldırıları ile ilgili suç duyurusunda bulunacak. Baro yönetimi İçişleri Bakanı ve diğer emniyet görevlileri hakkında “görevi kötüye kullandıkları” iddiasıyla savcılığa başvuracak.

Abone ol

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırılarından biri olan Başkent saldırısıyla ilgili Ankara Barosu suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Baro Yönetim Kurulu; "Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısı ile ilgili İçişleri Bakanı ve diğer emniyet görevlileri hakkında “görevi kötüye kullandıkları” iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.

Baro Başkanı Hakan Canduran Hürriyet'e yaptığı açıklamada “Karar aldık. İçişleri Bakanı, Ankara Valisi, Ankara İl Emniyet Müdürü, İstihbarat Dairesi Başkanı ve savcılıkça resen tespit edilecek diğer görevli kişiler hakkında TCK’nın 257. maddesindeki görevi kötüye kullanma iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz. Faillerin ortaya çıkarılması için bundan başka bir yol olmadığını düşünüyoruz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Kan ve bayrak üzerine Gündem Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Katurlu'nun oğlundan sert tepki Gündem ABD emretti PYD harekete geçti Gündem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan Levent Kırca mesajı Gündem