İntihar saldırısı: 20 ölü!

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, deniz kenarındaki bir restorana bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Eş Şebab örgütünün düzenlediği saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti

Abone ol

Somali'nin başkenti Mogadişu'da deniz kenarında bulunan, hükümet yetkililerinin de gittiği bir restorana, terör örgütü Eş Şebab tarafından bombalı saldırı saldırı düzenlendi.

Önce otoparktaki bomba yüklü aracı infilak ettiren Eş Şebab militanları daha sonra silahlarıyla restorana baskın düzenledi. Patlamada beş kişi hayatını kaybetti.

Somali Güvenlik Bakanı Abdurrezzak Ömer, güvenlik güçleriyle saldırganlar arasındaki çatışmanın yaklaşık 10 saat sürdüğünü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çoğu sivil 20 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Güvenlik Bakanı, saldırıyı düzenleyen gruptan dört kişinin öldürüldüğü, başkanlarının ise sağ olarak yakalandığını belirtti. Güvenlik yetkilisi Muhammed Hüseyin'de güvenlik güçlerinin restorandaki çok sayıda sivili kurtardığını söyledi.

Eş-Şebab örgütü, kendilerine ait Endülüs Radyosu'nun internet sitesinden yaptıkları açıklamada saldırıyı kendilerinin yaptığını duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

Skandal fetva: Satranç yasaklansın Dünya Bir kişi hariç hiç kimse fark etmedi! Görüşme öncesi Rus bayrağı skandalı Dünya Bakan açıkladı: 22 bin IŞİD'li öldürüldü Dünya Joe Biden Türkiye'ye geliyor Dünya