27'si kamu görevlisi, 8'i tutuklu 37 sanığın yargılanmasına devam edildi

Hrant Dink Davası'nda dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın avukatları yetkisizlik talebinde bulundu. Mahkeme heyeti ise Cerrah'ın talebini, suç tarihinden sonra vali olduğu gerekçesiyle reddetti.

Abone ol

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin birleştirilen davada 27'si kamu görevlisi, 8'i tutuklu, 37 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek, Ercan Demir ile Yasin Hayal getirildi. Sanıklardan Ogün Samast ile başka suçlardan tutuklu bulunan Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz ve Hamdi Egebatan ise görüntülü olarak bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı.

Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, ilk olarak bazı sanıklar tarafından yapılan reddi hakim talebinin üst mahkemece reddedildiğini açıkladı.

Ardından söz alan Celalettin Cerrah'ın avukatı, müvekkilinin vali olduğunu, vali statüsünde devlet memurunun yargılamasının Yargıtay'da sürdürülmesi gerektiğini ve bu yüzden mahkemeden yetkisizlik kararı verilmesini istedi.

Dink ailesinin avukatları Cerrah'ın suç döneminde vali değil, İstanbul Emniyet Müdürü olduğuna dikkati çekti ve avukatının yetkisizlik ve görevsizlik talebine ilişkin ret kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Celalettin Cerrah'ın suç tarihinden sonra vali olduğu gerekçesiyle yetkisizlik talebini reddetti.

34 sanıklı dava iddianamenin okunmasıyla devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

PKK'nın finans kaynağına büyük darbe Gündem PKK'nın finans kaynağına büyük darbe Gündem Mayıs’ta etkili olan sağanak ve dolu ziraatı olumsuz etkiledi Gündem Mayıs’ta etkili olan sağanak ve dolu ziraatı olumsuz etkiledi Gündem