Davutoğlu: "Bu cinayeti lanetliyorum" diyemediler

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa komisyonunun dağılması konusunda CHP'ye sert eleştiriler yöneltti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, Ankara saldırısında PYD ile PKK arasınadaki bağın kesinleştiğini söyledi. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "PYD'yi aklama çabasına girdiğini" belirtti. Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmelerle ilgili de konuşan Davutoğlu "kimse bizden seyirci gibi izlememizi beklemesin" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Çarşamba günü Ankara'da vahşi bir saldırı gerçekleşti. Bir kez da ha hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Şehit yakınlarımız o kada vakurdular ki başları öne hiç eğilmedi. Biz de başımızı hiç öne eğmedik eğmeyeceğiz.

"HER İLE ÖZGÜ GÜVENLİK ANLAYIŞI GETİRECEĞİZ"

Bir millet zor günlerde vakur bir tavır takınmayı kültür haline getirmişse, omuz omuyza durabilmişse o milletin iradesini kırmak mümkün değildir. Ankara'da yaşanan saldırının ardından ülke genelinde güvenlik önlemleri aldık. Her ilimizin hassasiyet ihtiyaçlarını taşıyan çalışmalar yürütüyoruz. Bundan böyle her ilimizin özgün durumunu ele alarak o ile özgü güvenlik anlayışı geliştireceğiz.

"YPG'Yİ TEMİZE ÇIKARMAK İSTİYORLAR"

Emniyet birimlerimizin hızlı çalışması sonucu olay açığa kavuşturulmuş, YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. 21 kişilik terör şebekesi ortaya çıkarılmıştır. Türkiye'ye yönelik faaliyet gösteren terör örgütlerinin hedefi hepimiziz, hepimiz teröre karşı birlikte hareket etmeliyiz. İnternetten buldukları bir fotoğraf ile hedef saptırmaya çalışıyorlar. Amaçları YPG'yi temize çıkarmak ama bu örgütlerin hepsi birer piyondur.

"İNTİHAR BOMBACISININ CENAZESİNE KATILMAK İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇTUR"

Türkiye paritsi olacağını iddia ederek seçime giden partinin Ankara saldırısı karşısında sessiz kaldığını gördünüz. "Bu cinayeti lanetliyorum" diyemediler. Ne kaderimizde beraberler ne de kederimizde. Sırtlarını terör örgütlerini dayadıkları için ortak bildiriye imza atmadılar. İnanıyorum ki o partiye oy veren tüm vatandaşlarımız yeniden bir iç muhasebe yapmıştır. Bir intihar bombacısının cenazesine katılmak, onu saygıyla anmak insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar, Türkiye bu oyuna gelmeyecek, hesap soracaktır.

"OPERASYON GEREKİYORSA KİMSEDEN ONAY ALMAYIZ"

Terör saldırısının olduğu anda çalışmakta olan Meclis'in çalışmasını sürdürmesine mninnettarım. Bu Meclis düşman saldırısı, terör saldırısı olduğunda milletin niahi merciidir. Bizler her halükarda Meclis'i açık tutacak, milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak için bir an bile tereddüde düşmeyiz. Operasyon gerekiyorsa kimseden onay almayız. Bu coğrafyada Kürtlerin de, Türkmenlerin de, Araplarıun da, Ezidilerin de en büyük dostu Türkiye'dir.

"AVRUPA MÜLTECİ SINAVINI İLK GÜNDEN KAYBETTİ"

Avrupa şimdi mültecilerle sınavda biz bu sınavı 5 yıldır her gün veriyoruz. Onları sınavı ilk günden kaybettiler. Avrupa tarihine kara bir leke olarak geçecek bu günler bizim için ak birer sayfa olarak geçecek. AK Parti hiçbir zaman millete sırtının dönemn, milletin isteklerini görmezden gelen bir parti olmayacaktır. Toplumsal barış mümkün oldukça huzur büyüdü, gelişti. Milli gelirimiz 800 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bizim tek hedefimiz terörü ortadan kaldırmaktır. Asla terör bu ülkeye hakim olamayacak. Teröre destek vermeyen herkesle tek tek konuşacağız.

"CHP DEĞİŞMİYOR, DEĞİŞMEYECEK"

Mevcut anayasamız darbe dönemi anayasasıdır. 26. dönem Meclis'imizin en önemli görevi bu talebe cevap vermektir. Meclis'in meşruiyeti sorgulanarak bu Meclis anayasa yapamaz diyenler bile olmuştur. Türkiye 5 yıl kaybetti. Biz yine de iyimserliğimizi koruduk. Bu Meclis yeni anayasayı yapacak temsile de meşruiyete de sahiptir. Kimse bahane aramasın. Bütün partileri ziyaret ederek süreci başlattık. Eşit üye katılımı ile çalışmalar başladı ancak daha başında sabote eden girişimler zuhur etti. CHP değişmiyor, galiba hiç değişmeyecek. Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede de ilkemizi belirlemiştik. Son tavırları bu ilkesel yaklaşıma açık bir çelişki teşkil etti. CHP ve CHP'nin arkasındaki zihniyet ayak diriyor. CHP'liler bile dolaylı yollardan uzlaşmayı sabote ediyorlar. Bahaneler uyduruyorlar. Ön şarta bağladılar. Bizim anlaşmamız tam bir açık yürek ile tartışmaktır.

"CHP'NİN OYUNBOZARLIĞINI ÖNGÖREREK ÇAĞRIDA BULUNMUŞTUM"

Darbe hukukundan arındırma komisyonu dediler. Bunu bahane ederek masadan kalktıkları günün sabahı CHP'nin bu oyunbozarlığını öngörerek çağrıda bulunmuştum. Hukukumuzdan darbe izlerini silmeye yönelik sağlam irademiz var. Siz de samimiyseniz bugün bu amaçla ayrı bir çalışma grubu oluşturalım demiştim.

AK Parti darbecilere rağmen iktidara gelmiştir. Darbecilere rağmen milletle birlikte yürümeye devam edecektir. Bu çerçevede 2007 yılında 1085, 2010 yılında da 17 genelgeyi kaldırdık. Kılıçdaroğlu darbeci hukuku da yeni keşfetmiş. Hükümetimizin eylem planında da çalışmalara başlamayı taahhüt etmiştik.

"ONLAR BUNUN LAFINI EDERKEN BİZ YOL ALIYORUZ"

Onlar bunun lafını ederken biz yol alıyoruz. Aynı heyet darbe dönemleri haricindeki kanunları ele alan 855 adet kanunu da taramış durumda. Bu konudaki çalışmalarımız çok kısa sürede tamamlanacak ve genel kurula sunulacak. Gelin hemen bu hafta içinde darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın anti demokratik hükümlere yönelik ortak komisyonu bugün kuralım.

"AÇIKÇA PARLAMENTER SİSTEM DAYATMASINDA BULUNUYORLAR"

Parlamenter sistem dışında başka bir sistem önerisinin gündeme getirilmemesi bir diğer şartları. Açıkça parlamenter sistem dayatmasında bulunuyorlar. Bu korkakça bir dayatma. Biz AK Parti olarak parlamenter sistemi gündeme getiremezsiniz demiyoruz. Hiçbir ön şart koymayalım. İsteyen başkanlık sistemini isteyen parlamenter sistemini önerir dedik. Bugün de aynı noktada duruyoruz. Kervanı baştan planladık. Bize hiçkimse bir şey dayatamaz. Daha esasa bile geçilmemişken henüz komisyonun çalışma usulleri konuşuluyorken CHP darbe ürünü mevcut anayasanın makyajlanması isteğini ortaya koydu.

PARTİLERE ÇAĞRI

Partilerimize çağrım Türkiye'ye yakışan yeni anayasa için tarihi sorumluluğa ortak olmaları. Bu parti meselesi değildir. Gerekli adımları atmak durumundayız. Bütün bu samimi çağrılarımıza rağmen partilerimiz bir uzlaşmaya varamazlarsa biz AK Parti olarak miletimize verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Türkiye'ye ihtiyacını duyduğu yeni anayasayı kazandıracağız.

Terörün gündemimizi esir almasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Seçim öncesi sözleri yerine getirmek üzere reform üstüne reform yapıyoruz. Her grup toplantımız aynı zamanda milletimize hesap verme toplantımızdır. Eylem planında 3 ay içerisinde öngördüğümüz 20 plandan 10'unun, 44 vaatten de 33'ünü yerine getirdik.

Turizm için eylem planımızı da takdim ettik. Bütün reformları adım adım gerçeğe dönüştürmeye bundan sonra da devam edeceğiz.

Bütçeyi genel kurula intikal ettiren Plan ve Bütçe Kurulu üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.

Ankara'daki bombalı saldırıda şehit sayısı 29'a yükseldi Gündem Diyarbakır Sur'da 1 asker şehit Gündem Komandolar zorlu kış eğitimini başarıyla tamamladı Gündem Bahçeli'nin prompteri bozuldu Gündem