Rumlar küstahlaşıyor

Kıbrıs Rum Kesimi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında “Enosis” gerginliği tırmanıyor. Rum kesimi, Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakını amaçlayan Enosisi okullarda okutma kararının geri çekilmesini isteyen Türk tarafına yanıt verdi. Rum lider Anastasiades, "Çok hassassanız Kıbrıs Barış Harekatı kutlamalarını iptal edin" dedi.

Abone ol

Kıbrıs’ta aylardır müzakere masasında çözüm kovalayan Türk ve Rum liderler arasındaki ipler kopma noktasına geldi.

Rum Meclisi’nin Enosisin okullarda kutlanmaya başlanması ile ilgili geçirdiği yasaya KKTC’den tepkiler çığ gibi büyüyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın çözüm sürecine zarar vereceği gerekçesiyle Enosis kararının iptali çağrılarına, Rum kesimi lideri Nicos Anastasiades yanıt verdi. Rum lider, “o kadar hassasiyet gösteriyorsan 20 Temmuz işgal kutlamalarını iptal et” ifadelerini kullandı. Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü olan 20 Temmuz KKTC'de "Barış ve Özgürlük Bayramı" olarak kutlanıyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile konuya ilişkin bir telefon görüşmesi yaptı. Rum kesiminin tavrının kabul edilemez olduğunu belirten Akıncı, Eide’den insiyatif almasını istedi.

Normalde Perşembe günü yapılması planlanan Akıncı -Anastasiadis görüşmesinin de bu şartlarda yapılamayacağı düşünülüyor.

ulusalkanal.com.tr

'Milliyetçiler, Vatan Partisi'ni destekliyor' Gündem 'Hayır' için rozetler çıktı: Hatay'da CHP ve Vatan Partisi birlikte çalışacak Gündem Şırnak'ta kar esareti: 2 il ile bağlantı yolu kapandı Gündem Tekirdağ'da FETÖ'den 3 iş adamı tutuklandı Gündem