Biden çok korktu

3 yıl önceki Türkiye gezisinde Samatya'da esnafı ziyaret eden Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden bu kez sokağa bile çıkamadı. Biden bu kez, Türk Gençliğinin Amerikan askerlerinin başına çuval geçirdiği İstanbul'a iki uçak dolusu koruma ile geldi. Olağanüstü tedbirler aldıran Biden'ın yanına sinek bile yaklaştırılmadı.

Abone ol

Tarih 5 Aralık 2011. Amerikan Başkan Yarımcısı Joe Biden Samatya'sa esnaf gezisinde.

Görüntülere yansıdığı gibi Biden'ın azıcık koruma ile Samatya gezisinde. Esnafı ziyaret ediyor, alışveriş yapıyor. Kameralara gülümseyerek el sallayan Biden, 3 yıl sonra olacakları nerden bilecekti...

Biden'ın Samatya gezisinin üstünden sadece 3 yıl geçmişti ki, hem Türkiye hem Dünya, İstanbul Eminönü'nden gelen bir haberle sallandı. 11 Kasım 2014 günü, 12 Türk genci, 2 Amerikan askerinin başına "çuval" geçirmişti.

Haber bomba etkisi yarattı. Açıklamalar ardı ardına yapıldı. Batı gençleri eşkıya diye tanımlarken, Ortadoğu da gençlerin arkasında olduklarını açıkladı.

Bu eylemden sonra, 3 yıl önce elini kolunu sallaya sallaya İstanbul sokaklarında gezen Joe Biden Türkiye'ye 2 uçak dolusu koruma ile geldi. Havadan ve karadan korunan Biden'ın yanında kuş bile yaklaştırılmadı. Gazetecilere 100 metre yasağı konuldu.

Biden'ın için alınan yoğun güvenlik durumu açıklayan yine Amerikan askerinin başına çuval geçiren gençler oldu.

ulusalkanal.com.tr

Bir kumpas daha açığa çıktı Gündem Bordo Bereliler Irak'a gitti Gündem Gizli tanık Aydos görevde Gündem Soma'da sular durulmak bilmiyor Gündem