Doğu Perinçek: Vatan Partisi sistemin dışında çözümler getiriyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi.

Abone ol

19 Mayıs’ın 101. yılını değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Bugün verilen bütün devlet büyüklerinin mesajlarını dinledim. Yapılan törenlere baktım. Atatürk Türkiye’nin başına geçmiştir. Yol göstericimiz odur. Atatürk devrimlerini tamamlama konusunda bir eşiğe geldik. Bütün liderlerin, devlet yöneticilerinin vurguları geçmişe yönelik değil, önümüze bakan geleceğe bakan ve Atatürk devrimlerinden esin alan ve Atatürk’ün yolunu izleyen bir stratejideydi. Bunu hem açıklamalarda hem törenlerde görüyoruz. Atatürk’te birleşen millet ve devlet var. Bu bakımından Vatan Partisi olarak Türkiye’nin önünün açıldığını ve Türkiye’nin Atatürk devrimlerini tamamlayacağı bir sürece girdiğini, batan bütünlüğünün sağlanacağını, terörün bütün topraklarımızdan ve komşularımızdan temizleneceğini, Doğu Akdeniz’de mavi vatanımızın kararlı olarak savunulacağını ve üretim devriminin başarıya ulaşacağını şimdi çok daha iyi biliyoruz. 19 Mayıs’ın bize getirdiği şey budur. Hayıra değil önümüze ışık tutan bir gün 19 Mayıs. 19 Mayıs devrimci bir hükümetin kurulmasına atılan bir adımdır. Bugünde önümüzde üreticilerin milli hükümeti vardır. Zorlukları yenecek bir hükümetle Türkiye önümüzdeki sürecin üstesinden gelecektir. Aynı zamanda Atatürk’ün aydınlanmasını en uzak bölgeye kadar yayacaktır” ifadelerini kullandı.

Vatan savaşında mevzilenenlerle aynı gemideyiz diyen Perinçek Üreticilerin milli hükümetine dikkat çekti. Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanı zorluklar var ve bu durumda bizim Cumhur ittifakımızın güçlerinin büyütülmesi genişletilmesi lazım dedi. Bu önemli bir tespit. Bizde bir kaç yıldır tek başına Ak Partinin yönettiği bir Türkiye’ye çözüm bulamayız ama Ak Partisiz de çözüm bulamayız. Öyleyse Ak Partininde, MHP’nin de, Vatan Partisi’nin de, CHP’nin vatan ve üretim cephesine katılacak cephesinin ve diğer burada konumlanacak mevzilerin yer aldığı bir hükümet lazım diyorduk. Şimdi Türkiye bu arayışların içine girmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının o ifadesi de o arayışı temsil etmektedir. O bakımdan üreticilerin milli hükümetinin kurulması yönündeki gelişmelerin ciddileştiği tarihsel süreci yaşıyoruz. Herkes Vatan Partisini dinliyor. En çok aranan merak edilen parti Vatan Partisi oldu. Bütün televizyonlar programlarına çağırıyor. Bu da üreticilerin milli hükümeti sürecine girdiğimizin çok önemli göstergesidir. Çünkü Vatan Partisi sistemin dışında çözümler getiriyor.” diye konuştu.

Üretim devrimi tasarrufla olur diyen Perinçek, "Tasarruf yapıp üretimde kullanacağız. İşsizliği adım adım bitirmemiz ve zenginleşmemiz için tasarruf oranını yüzde 12-13’lerden yüzde 25’e getirmemiz lazım. Bu süreci 5 seneye yayıp adım adım çıkarırız eğer bunu yapmazsak bir süre sonra maaşları, ücretleri ödeyemez hale gelinir. O yüzden işçiden, emekçiden, çiftçiden, memurdan yana olan politika bugün şarttır. Tabi yüksek israfı önledikten sonra. 3 ya da 5 senede israf oranını yüzde 25’e çıkarabiliriz. Şimdi Vatan Partisi bu planları hazırlama görevini önüne koymuştur. Bunu başardığımız zaman üretim devremi bu zaten. Üretim devrimi tasarruf, yatırım ve emek seferberliği ile olur. Bu devrimci program emekten, emekçiden,üreticiden yana olan programdır aynı zamanda sanayici ve tüccarı kucaklayan onların menfaatini işçi ve emekçi yığınları ile birleştiren programdır.“ dedi.

İş Bankası’nın CHP’de bulunan hisselerinin hazineye devredilmesi tartışmlarının sorulması üzerine Perinçek, ”Ekonomi açısından çok fazla değeri olan bir durum değil. Ama miras hukuku açısından hukuk devleti açısından önemli bir konudur. Atatürk ölüme bağlı bir tasarruf yapmış bu dokunulmaz. Atatürk’ün iş bankasında CHP’ye hisseler vermesi dokunulmazdır çünkü dokunduğunuz zaman anayasaya dokunmuş duruma düşersiniz bunlarla hiç uğraşmamak lazım.” cevabını verdi.

ulusal.com.tr

TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer: Zorlukları birlikte aşacağımız günlerdeyiz Gündem İçişleri Bakanlığı: Sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 28 bin 256 kişiye işlem yapıldı Gündem Şehitler Ferhat Çiftçi ve Halil Çakır'a son görev Gündem 19 Mayıs Atatürk Rallisi İstanbul’da yapıldı Gündem