Bakü'de zafer kutlaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'a gidiyor

Azerbaycan Dağlık Karabağ’daki tarihi zaferin kutlamalarına hazırlanıyor. 10 Aralık'taki zafer kutlamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Erdoğan, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir araya gelecek. Öte yandan Azerbaycan, Karabağ’daki vatan savaşında 2 binden fazla askerin şehit olduğunu açıkladı. Şehit askerler için yarın ülke genelinde anma törenleri düzenlenecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Karabağ zaferi kutlamaları için Azerbaycan’a gidiyor.

9-10 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek resmi ziyarette Erdoğan, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir araya gelecek. Görüşmede, Karabağ’da kurulacak Türk-Rus Ortak Koruma Merkezi ve bölgeye gidecek Türk unsurları da ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de, Ermenistan ordusundan ele geçirilen zırhlı araçların ve silahların sergileneceği geçit törenine de katılacak.

Öte yandan Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da 44 gün süren Vatan savaşında 2 bin 783 askerin şehit olduğunu açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çatışmalarda, bin 245 askerin yaralandığını, 100'den fazla askerin ise kayıp olduğunu bildirdi. Kayıp askerlerin bulunması için bölgede çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Şehit askerlerin anısına yarın saat 12:00’de ülke genelinde saygı duruşu yapılacak.

Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca, tarihi zaferi ölümsüzleştirmek ve şehitlerin anısını yaşatmak için Başkent Bakü'de, Vatan Savaşı Anıtı ve Zafer Müzesi kurulması talimatı verdi.

Aşı ilk önce kimlere yapılacak: Bilim Kurulu açıkladı Gündem Bazı illerde yüzde 100 vaka artışı var: Sağlık Bakanı Koca il sağlık müdürleriyle toplantı yaptı Gündem TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski: ''Ülkemiz doğu ile batı arasında köprü olma potansiyeline sahip'' Gündem Son 24 saatin koronavirüs tablosu: 32 bin 381 yeni vaka Gündem