AKP'den anayasa itirafı: 'Teşkilatlarımız iyice özümsesin, sonra sokağa çıkalım'

Anayasa değişikliği teklifi AKP içinde de benimsenmiyor. İtiraf üst düzey bir AKP'li yöneticiden geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, strateji olarak, "Önce teşkilatlara anlatma, sonra topluma gidiş" yöntemini uygulayacaklarını söyledi. Yılmaz, değişiklikleri teşkilatların iyice özümsemesi gerektiğini ifade etti. AKP'li kurmaylarını 550 milletvekili sayısının 600'e çıkartılmasına gelen tepkiler de şaşırttı. Anketlere göre, orta yaş ve üstü seçmen kitlesi, 18 yaş düzenlemesine ve milletvekili sayısının artmasına mesafeli yaklaşıyor.

Abone ol

Önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz itiraf etti.

"ÖNCE TEŞKİLAT SONRA SOKAK: Teşkilatlarımıza bilgilendirmeler yapalım, teşkilatlarımız yeni değişimi iyice özümsesin, ondan sonra sokağa, topluma çıkalım."

AKP ile MHP'nin topluma dayattığı 18 maddeli Anayasa değişikliği halkta kabul görmüyor. Teklifin parti tabanında da benimsenmediğinin itirafı, üst düzey AKP'li bir kurmaydan geldi.

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Cevdet Yılmaz, stratejilerinde "Önce teşkilatlara anlatma, sonra topluma gidiş" şeklinde bir üsluplarının olacağını söyledi.

Yılmaz, teşkilatların değişiklikleri özümsemediği anlamına gelen ifadeler de kullandı, "İyice özümsesinler ondan sonra sokağa çıkalım diye bir stratejimiz var" diye konuştu.

Bu arada AKP'nin Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yaptırdığı anketlerde, seçilme yaşının 25'ten 18 düşürülmesinin pozitif etki yaratmadığı tespit edildi.

ANKETLERDE SON DURUM

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, AKP'li kurmaylarını 550 milletvekili sayısının 600'e çıkartılmasına gelen tepkiler de şaşırttı. Anketlere göre, orta yaş ve üstü seçmen kitlesi, 18 yaş düzenlemesine ve milletvekili sayısının artmasına mesafeli yaklaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

Fatih'teki kahvehaneye silahlı saldırı: 1 kişi öldü Gündem Başbakan Yıldırım, 'evet' kararını FETÖ ve PKK üzerinden savundu Gündem Takside yeni dönem! Rengi de fiyatı da farklı Gündem FETÖ operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı Gündem