NATO'nun mayın komutası Türkiye'ye geçti

NATO kapsamında oluşturulan ve üye ülkelerin gemilerini deniz mayınlarından koruyan grubun komutası Türkiye'ye geçti. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'nin komutası, Erdek Deniz üs komutanlığında düzenlenen törenle devralındı.

Abone ol

NATO üyesi ülkelerin gemilerini mayınlardan korumakla görevli, NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'nin komutası Türkiye'ye geçti.

Bir yıldır İtalya'nın komutasında olan grubun komutası törenle devralındı. Bu nedenle Erdek Deniz Üs Komutanlığı Mayın Filosu Komutanlığında tören yapıldı.

Grupta, TCG Barbaros fırkateyni komuta kontrol gemisi olarak görev yapacak.

Görevi teslim alan Deniz Kurmay Albay Ramazan Kesgin, "Görev grubu komutası bu yıl bize geçiyor. Türkiye olarak bir yıl süreyle görevi üstlenmiş oluyoruz. Görev grubunun komutanlığını yapacağım. Bu görev için karargahım olarak iyi hazırlandık, en iyi şekilde ülkemizi temsil edecek ve NATO'nun gücünü, kararlığını denizlerde göstermek üzere hazır ve inançlı bir şekilde görev yapacağız. NATO'nun, oluşabilecek tehditler karşısında her an hazır bir şekilde kuvvet görevi yürüteceğiz" dedi.

Denizlerde NATO gemilerini mayınlara karşı koruyan grup, 1999 yılından bu yana faaliyetlerini yürütüyor.

ulusalkanal.com.tr

'Analar ağlamasın'dan 'Tabut gelmesin' söylemine Gündem Baykal, Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra konuştu Gündem Doğu Perinçek'ten Cem Aziz Çakmak için taziye mesajı Gündem Beşiktaş'tan Cem Aziz Çakmak için taziye mesajı Gündem