ABD Başkanı Trump'tan Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson'ın özgürlüğüne kavuşması için Türkiye'ye taviz verilmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Türkiye’yi hedef açıklamalarına yenisini ekledi. Trump, PKK ve FETÖ adına suç işlemek ve casusluk yapmak suçu ile yargılanan Amerikalı papaz Andrew Brunson ile ilgili Reuters’e konuştu. Trump, Brunson'ın özgürlüğüne kavuşması için Türkiye'ye taviz verilmeyeceğini söyledi.

“Türkiye'nin tutumunun çok üzücü" olduğunu belirten Trump, "Korkunç bir hata yapıyorlar. Brunson'ın serbest bırakılması konusunda tavizde bulunmayacağız" ifadesini kullandı.

Amerika Başkanı, Brunson'ın serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan anlaştığını, anlaşmanın bir parçası olarak, İsrail'de tutuklu bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın serbest bırakılması için yardımcı olduğunu iddia etti.

Trump, ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı gümrük vergilerinin Avrupa'ya olacak ekonomik etkisinden endişelenmediğini de söyledi. Türkiye'yi ve Türkleri sevdiğini dile getiren Donald Trump, “Cumhurbaşkanı'yla iyi anlaşıyordum. Ancak tek taraflı bir şekilde olmaz. Artık ABD açısından tek taraflı yollar olmayacak" dedi.

ulusal.com.tr

Endonezya'daki depremler 483 can aldı Dünya Kabe'nin örtüsü değiştirildi Dünya Amerika'da Türkiye tartışması! Dikkat çeken yazılar Dünya Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'tan Fransız yazara yanıt Dünya