Poyrazköy davasının gerekçeli kararı açıklandı

Çoğunluğu asker 83 kişinin 4 yıl tutuklu yargılandığı Poyrazköy davasında beraat kararının gerekçeleri açıklandı. Gerekçeli kararda "dijital verilere emniyette ekleme yapıldığı" belirtildi. Mahkeme F tipi kumpas davalarında hep aynı hakim, savcı ve polislerin görev aldığına dikkat çekti.

Abone ol

İstanbul Anadolu 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Poyrazköy davasında gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda F tipi kumpas ekibine dikkat çekildi. Gerekçede F tipi kumpas soruşturmalarını hep aynı ekibin yürütmesinin şüpheli olduğu kaydedildi.

Kararda, "Benzer soruşturmalarda polis, hakim ve savcılar arasında belirli bir ekibin görevlendirildiği ve bu kişilerin gerçeği ortaya koyacak tüm talepleri reddedildiği görülmüştür." denildi.

Mahkeme dijital verilere el konulduktan sonra emniyette bilgisayar saati geri alınarak ekleme yapıldığını hatırlattı. Gerekçede, "bu verilerin delili kabul edilmesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu kişilerin belli bir grup ya da yapı adına hareket ettiklerine dair kuvvetli olduğu kaydedildi.

Emekli Koramiraller Kadir Sağdıç, Ahmet Feyyaz Öğütçü, Tuğamiral Mehmet Fatih Ilğar ve Kardak Kahramanı emekli SAT Komandoları Albay Ali Türkşen ile Binbaşı Levent Bektaş da 4 yıl tutuklu kaldıktan sonra beraat eden isimler arasındaydı.

Somali'de hayatını kaybeden SAT Komandosu Saadettin Doğan hakkındaki dava ise hükümle birlite düşürülmüştü.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, Aydın Doğan'a çattı Gündem Halk TV, Yılmaz Özdil'e neden ambargo uyguluyor? Özdil açıkladı Gündem "Kamu arazileri önce ihale yöntemiyle satılıyor sonra da imar izni verilerek değeri arttırılıyor" Gündem Ömer Çelik'in o sözlerinin ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç protokol metnini gösterdi Gündem