Danıştay üyesi kendini vurdu

Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak, kayınpederini ziyaret etmek için gittiği Bursa'da göğsüne bir el ateş ederek yaşamına son verdi. 54 yaşındaki Yurdabak’ın evini İstanbul’dan Ankara’ya taşıma konusunda sıkıntı yaşadığı, bu yüzden bunalıma girdiği öne sürüldü

Abone ol

Danıştay üyesi Ali Yaşar Yurdabak, Bursa'nın Nilüfer ilçesi'nde tabancayla kendini vurdu.

Olay, saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Bodrum'a tatile giderken kayınpederini ziyaret etmek için Bursa'ya uğrayan Yurdabak, yürüyüş yapacağım’ diyerek evden çıktı ve evin önündeki yeşillik alana gitti. Belindeki beylik tabancasını çıkaran Danıştay üyesi kalbine ateş etti.

Silah sesi ile dışarı çıkan akrabaları tarafından kanlar içinde bulunan Yurdabak hemen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

54 yaşındaki Ali Yaşar Yurdabak'ın 9 Temmuz'da facebook hesabından helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun şiirini paylaştığı görüldü.

Yurdabak'ın yaşamına son vermeden önce yakın çevresine 'Bunalımda' olduğunu söylediği öne sürüldü. Bunalımda olmasının sebebi ise ailesiyle yaşadığı taşınma sorunuydu. iddiaya göre tayini Ankara’ya çıkmıştı ama ailesi İstanbul’da kalmak istiyordu. İşiyle ailesi arasında kalınca da depresyona girdi.

İki çocuk babası Yurdabak'ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

54 yaşındaki Ali Yaşar Yurdabak, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanıyken 9 ay önce Danıştay Üyeliğine atanmıştı.

YURDABAK KİMDİR

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1988 yılında mezun oldu. 1990'da İstanbul İdari Yargı Hakim Adayı olarak göreve başladı. Daha sonra sırasıyla; Danıştay Tetkik Hakimliği, Edirne Vergi Mahkemesi Üyeliği, Edirne İdare Mahkemesi Üyeliği, Van ve Adana İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı yaptı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken 15 Aralık 2014 tarihinde Danıştay Üyeliğine atandı.

ulusalkanal.com.tr

TSK, Türkiye'yi ipten aldı! Gündem İşte Türkiye’nin yangın haritası Gündem CHP erken seçime destek verecek mi? Kılıçdaroğlu açıkladı Gündem Zekeriya Öz Ermenistan'dan sonra o ülkeye kaçtı! Gündem