TGB'den Biden'a uyarı!

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bugün (16 Kasım) gerçekleştirdiği basın açıklaması ile çuval eylemine yönelik Washington’dan ve Türkiye’den yapılan açıklamalara cevap verdi.

Abone ol

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bugün (16 Kasım) gerçekleştirdiği basın açıklaması ile çuval eylemine yönelik Washington’dan ve Türkiye’den yapılan açıklamalara cevap verdi.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz’in gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

“ Amerikan askerlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz çuval eylemimiz,yalnızca ülkemizde değil bütün dünyada geniş yankı buldu. ABD’de, Avrupa’da, Asya’da, Afrika’da ve Ortadoğu’da neredeyse bütün haber bültenlerine birinci sıradan girdi.Eylemimizin iki cephedeki yankılarının farklı olduğunu görüyoruz ve bundan gurur duyuyoruz. Bir yanda Atlantik cephesinde Amerikancı medyada bu eylem yüz kızartıcı olarak tanımlandı. Rezil rüsva olduklarını, onurlarının çiğnendiğini söylediler. Biz o çuvalı geçirerek oradaki askerin onurunu çiğnemedik ABD’nin emperyalist politikalarını çiğnedik. Atlantik dışındaki ülkelerde, Asya’da, Ortadoğu’da Latin Amerika’da ise eylemimiz büyük bir coşkuyla karşılandı, bu ülkeler yürekten bizlerle birlikte olduklarını ifade ettiler. Bundan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Türkiye Büyükelçiliği, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 6. Filo Donanma Komutanlığı açıklamalarında bizi “sokak eşkiyaları” olarak nitelendirdi. Bu tanımdan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eşkiyalık tanımı Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal’e yapılmıştı. 1920’de Ankara’daki TBMM’ye eşkiyalar meclisi denilmişti. Deniz Gezmişler’e 6. Filo’yu denize döktiklerinde onlar için 3-5 serseri denilmişti. Bugün bize bu benzetmenin yapılması dayandığımız köklerin ve tarihsel birikimin göstergesi olmuştur. Psaki son açıklamasında Türk hükümetiyle görüştüğünü ve Türk yetkililerin gerekeni yapacağına güvendiklerini ifade etti. Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala bu eylemi kınadıklarını ifade ettiler.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bedel ödeyeceğimizi söyledi. Önce Efkan Ala’ya cevabımızı iletiyoruz. Soruşturacağınız hiçbir şey yok, alnımız açık, başımız dik, biz buradayız. İstanbul’un bütün üniversitelerinden ve liselerinden Atatürkçü, vatansever ve devrimci gençler burada. Eğer suçsa emperyalistlere karşı vatanımızı savunmak biz bu suçu işledik. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu;buradan ifade ediyoruz eğer vatanı savunmak suçsa biz bu suçu işledik ve her türlü bedeli ödemeye hazırız. Şuna da dikkat çekiyoruz; Türk yargısının, cumhuriyetin yargısının kararlarına etki etmeye çalışan ABD sözcüleri asıl suç işleyenlerdir. Türkiye’de gerici ve bölücü terörü destekleyen Amerikan yetkilileri, Türkiye topraklarını bölmeye çalışarak suç işlemektedir. Cumhuriyet yargısı eninde sonunda gerçek suçluları yargılama iradesini gösterecektir. Çünkü Türkiye’nin önünde Amerikancıların borusunun öteceği bir gelecek yok.

Bunların yanısıra CHP Milletvekilleri’nden kınama mesajlarını çok üzülerek duyduk. Akif Hamzaçebi, Tuncay Özkan eylemimizin ardından “eylemi şık bulmuyoruz, doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı. Ve HDP Milletvekili Altan Tan eylemimizi kınadığını ifade etti. Türkiye’nin tarihi yazıldığında bu isimlerin hepsi, bu eylemi kınadıkları için tarihe lanetlenerek geçecekler. Bugün herkes Deniz Gezmişleri, Mustafa Kemalleri hatırlıyor ama onlara eşkiya diyenleri, 3-5 serseri diyenleri, eylemleri karşısında konumlananları tarih kitapları yazmıyor. Türkiye Gençlik Birliği’ni yazacak tarih kitapları, onu kınayanları değil.

Biz arkamızdakilere değil önümüzdeki mücadelelere bakıyoruz. Önümüzde çok büyük işler var. Emperyalizmin ülkemizdeki ve bölgemizdeki hükmünü darmaduman edeceğiz. Emperyalistlerin bölgemizde borusunun ötmesine artık izin vermeyeceğiz. Biz dünyanın bütün milletleriyle kardeşlik duyguları içindeyiz. Amerikan halkını da kardeşimiz olarak görüyoruz ama onların devlet örgütlenmeleri onların asıl eşkiyalık yapan temsilcileri bütün dünyada savaşı, yıkımı, terörü getirmektedir. Bu emperyalist politikaların karşısına her zaman dikileceğiz ve artık onların egemenlik kurma çabalarına son vereceğiz.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’ye gelecekmiş. İster İstanbul ister Ankara’ya gelsin, biz bütün üniversite ve liselerden gençler olarak hazırlıklıyız. Joe Biden’a mesajımızdır; geldiğinde, yani bizim içişlerimize burnunu sokmaya, bölgeyi karıştırmaya kalktığında karşına dikilecek Türk Gençliği var, Jön Türkler var. O yüzden Türkiye’ye sakın gelme Joe Biden! Rezil rüsva olacaksın! Yine de gelmeye niyetliysen biz hazırız, çuvallarımız hazır, yüreklerimiz hazır, vicdanlarımız ayakta, geleceğin varsa göreceğin de var! Bizler Atatürkçü, vatansever, devrimci gençler olarak, Türk Milleti olarak emperyalizme karşı nmücadeleye her daim hazırız! Türk Milleti’ni Amerikan emperyalizmine karşı Türkiye’nin birliğini savunmaya, cumhuriyetimizi savunmaya çağırıyoruz. Önümüzde çok güzel günler, çok umutlu yollar ve çok zorlu bir mücadele var. Bu mücadelede bizler milletimizin, Türk gençliğinin arkasında olacağını biliyoruz. Emperyalizme karşı vereceğimiz mücadeleden zaferle çıkacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok. ”

ulusalkanal.com.tr

Gürsel Tekin: Devlet özür dilesin! Gündem Erdoğan'a hazırlanan Köşk'ün parası SGK'dan Gündem Oktay Vural'ın en acı günü! Gündem Rıza Sarraf'ın kuryesi çok çarpıcı bilgiler verdi Gündem